Daverend startschot van de Herfst-reeks

KarinsBoekenparadijs 05 november 2025
Tamara Postma is definitief doorgebroken in het genre spicy realistische feelgood met haar Oxymoron-serie. Haar nieuwe seizoenenserie gaat over vier generaties vrouwen binnen een hechte Nederlandse familie. In het eerste deel van het seizoen 'Herfst, de eerste dag van de herfst" zet Postma meteen de toon. Je kunt "herfst" los lezen van de voorgaande delen, maar ik vind het persoonlijk erg fijn, dat ik de terugkerende personages en voorafgaande gebeurtenissen goed ken. Rosie, de dochter van Ralp en Lexi ( zie "zomer) is de hoofdpersonage in "Herfst".

Rosie was bepaald geen 'sweet sixteen', ze was een echte puber met al haar onbezonnen acties. Vier jaar later wordt opnieuw van school verwijderd na ongepast gedrag. Ze is er steeds op uit om mensen te shockeren. Haar ouders zijn de wanhoop nabij. Ze willen dat Rosie eerst gaat werken, zodat ze zelf kan ontdekken wat haar toekomstplannen zijn. Rosie zit nog steeds vol woede, vanwege een beschamende actie van haar moeder Lexie, na een schokkende gebeurtenis op school. Ze gaat aan het werk als personal assistent van de manager van een befaamd advocatenkantoor. Er is één duidelijke regel binnen het bedrijf: Relaties met de knappe zonen van de directeur zijn niet toegestaan. Wat Rosie niet weet, is dat ze al één zoon heeft ontmoet tijdens een avond stappen. Maar ze is serieus van plan om zich aan de regels te houden.

Dit deel is een keigoed startschot van de Herfst-reeks. Goedlopende realistische moderne verhaallijnen, personages met diepgang, hoogoplopende emoties en rode konen (niet alleen van de spice). Ik vind ook het seizoen Herfst" een dikke vette aanrader!

Meer recensies van KarinsBoekenparadijs

Dé grote hit uit Frankrijk en de start van een serie met een duale tijdlijn. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.