Prachtige roadtrip
Dit is het debuut van Nathalie Windhorst. Het is te merken dat ze Utrecht goed kent en zelf ook reislustig is. Daardoor is “Reisgenoten” geloofwaardig en boeit het verhaal direct. Deze sfeervolle feelgood is geschreven vanuit het perspectief van Hazel en Friso. Ik vind de stemmen van de voorlezers ook heel prettig en sfeerbepalend.
Hazel gaat met het vliegtuig naar San Francisco, waar haar beste vriendin Noor met haar gezin woont. Hazel is sinds een tijdje single. Op de luchthaven botst haar tas tegen Friso aan, die toevallig voor zaken naar dezelfde bestemming reist. Bij het boarden geeft Friso toe, dat hij vreselijk vliegangst heeft. Hazel regelt dat ze een zitplaats naast elkaar krijgen. Ze loodst Friso door de intense, langdurende vliegreis heen en ze hebben een klik. Na het uitwisselen van hun telefoonnummers scheiden hun wegen bij aankomst op de luchthaven.
Na gedane zaken heeft Friso tijd om met Hazel af te spreken. De eerste dag samen blijken ze een onweerstaanbare fysieke aantrekkingskracht op elkaar te hebben. Ze hebben goede gesprekken en gedeelde interesses. Friso ontmoet ook Hazels vrienden. Tijdens een gezamenlijk weekend weg wordt het kind van Noor en Adam ziek. Op hun aandringen gaan Friso en Hazel daarna samen verder op rondreis. Naast de adembenemende reisbeschrijving komen dan ook enkele gepassioneerde spicy scènes voorbij. Blijft dit bij een vakantieliefde, of is er voor Hazel en Floris een serieuze liefdesrelatie mogelijk in de toekomst?
Ik vind de verhaallijnen realistisch en goed uitgewerkt, met een goede flow en wat luchtige humor. Fijne personages die evenredig veel aandacht krijgen. Het expliciete taalgebruik tijdens de spicy scènes gebruik vond ik storend, maar dat is heel persoonlijk. Ondanks dat blijft het een boeiend en realistisch feelgood-verhaal. Gelukkig is deel 2 al uitgekomen en kun je snel verder lezen. 3,5 ster afgerond naar boven!