Ieder huis heeft z'n kruis
Romee heeft als partner van Thom en moeder van jonge kinderen veel ballen in de lucht te houden. Vriend Thom springt bij, zoveel hij kan naast zijn drukke baan. Ze zitten duidelijk in de tropenjaren. Romee is serieus overbelast.
Wat zou graag Romee graag trouwen, maar haar geduld wordt op de proef gesteld. I.p.v. een gouden ring krijgt ze een moestuin als verrassing. Thom gunt haar wekelijkse uurtjes ontspanning. Zorgt dit ook voor verbetering van hun relatie?
Tot haar schrik komt de auto-immuunziekte van Romee terug, waardoor ze helemaal kaal wordt. Uit schaamte houdt ze zich thuis veel verborgen. Hierdoor en door hun drukke leven ontstaan er miscommunicaties tussen Thom en Romee.
Plotseling is er sprake van een uitbreidingsplan van Thoms voetbalclub, dat grote impact zal hebben op het moestuincomplex waar Romee nieuwe vrienden heeft gemaakt. Hoe redden Thom en Romee zich hieruit? Gaat Thom in deze serie eindelijk eens op zijn knieƫn voor zijn vriendin?
Het is een roman over alledaagse dingen zoals het gezinsleven, vriendschappen, relaties ed. Ook de impact van een chronisch ziekteproces wordt duidelijk. De hoofdpersonages en hun belevingswereld zijn goed beschreven. Humor houdt de toon luchtig. Veelbelovende opmaat van deze nieuwe serie. Ik vind dit realgood-boek 3,5 sterren waard.