Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
    Katy Hebban Recensent

De Kleine Prins woont op zijn eigen planeetje met zijn roos. Wanneer er tussen hem en de bloem wat onenigheid ontstaat, gaat hij op reis. Hij komt langs zeven planeten en ontmoet erg diverse personages. Op Aarde sluit hij vriendschap met een vos en komt hij terecht bij een piloot die midden in de woestijn zijn vliegtuig probeert te herstellen. De Kleine Prins vertelt hem over zijn leven en zijn ontmoetingen, tot er een dag komt waarop de Kleine Prins toegeeft aan zijn verlangen weer bij zijn roos te zijn.

Het onvergetelijke verhaal van Antoine de Saint-Exupéry werd op wonderlijke wijze herverteld door Tiny Fisscher. Ze weet de geest van het verhaal knap overeind te houden en heeft oog voor de poëzie en onderliggende filosofie. ‘Het Wonderlijke Verhaal van de Kleine Prins’ is een feestje om te lezen. Voor wie het verhaal eerder las is het ontzettend herkenbaar en voor wie zich met deze bewerking eindelijk laat overhalen om het een kans te geven, is het een fijne kennismaking.

Wie de Franse versie van het boek reeds kent, zal vast opmerken dat Fisscher zich wat vrijheden heeft veroorloofd. Het is dan ook een bewerking en niet louter een vertaling van het origineel. De taal is eenvoudig gehouden, zodat het voor kinderen vanaf een jaar of zeven heel toegankelijk is. Door niet te kiezen voor een vertaalslag, maar er haar eigen accenten aan te geven, heeft de auteur een risico genomen. Het resultaat is echter een erg fijn kinderboek, waar ook volwassenen van zullen kunnen genieten. Dat is net het omgekeerde van wat Antoine de Saint-Exupéry in gedachten had, maar even goed gelukt.
De illustraties van Mark Janssen vormen de finishing touch voor dit verhaal. De tekeningen zijn fantasierijk en kleurrijk. Stuk voor stuk prachtige tekeningen. Ze doen dromen en prikkelen de creativiteit. Laat dat nu net één van de dingen zijn die Antoine de Saint-Exupéry met zijn boek wilde bereiken: het stimuleren van de verbeelding en het voorstellingsvermogen.

‘Het Wonderlijke Verhaal van de Kleine Prins’ trekt aan door de omslag en blijft bij door de universele waarden die het prachtig verpakt mee weet te geven. Het is ontzettend leuk om door te bladeren en stil te staan bij de prenten en het is heerlijk om in de woorden van dit sprookjesachtige verhaal te verdwalen. De korte hoofdstukken scheppen ruimte tot voorlezen en de simpele bewoordingen maken het gemakkelijk om zelf te lezen.

Reacties op: Op wonderlijke wijze herverteld

168
Het wonderbaarlijke verhaal van de kleine prins - Tiny Fisscher
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken