Advertentie
    Katy Hurkmans Hebban Recensent

Ottilie en haar broer Waldemar wonen samen met de armsten in de samenleving in een grottenstelsel. Ze hebben weinig, behalve elkaar. Wanneer Waldemar verdwijnt zit er voor Ottilie niks anders op dan hem te gaan zoeken. Wanneer ze ontdekt dat hij is ontvoerd, sluit ze zich aan bij de gevangenen om een ontsnappingsplan op poten te zetten. Wat ze niet kan vermoeden, is dat de ontvoerders iets verborgen houden waar ze allemaal op zullen moeten jagen.

‘Ottilie en de drochtenjagers’ zit vol actie. Het verhaal weet van het begin mee te slepen en het tempo ligt behoorlijk hoog. Rhiannon Williams heeft een spannende wereld bedacht die vol zit met legendes, monsters en uitdagingen. Uitdagen die overigens erg divers zijn en verrassend. De verschillende, goed uitgedachte, soorten drochten dragen bij aan dat element. De auteur heeft er een bijzonder mysterieus boek van gemaakt en ze weet het bovendien erg goed onder woorden te brengen. Ze schrijft met gevoel en is niet bang om relevante sociale kwesties aan te kaarten. Dat geeft het boek gelaagdheid, waardoor het niet enkel een meeslepend verhaal is, maar ook stemt tot nadenken. Het is complex en helder tegelijk.

Dit is het soort jeugdboek (9+) dat niet loslaat tot aan de laatste pagina en dat komt mede door de sterke personages. Ottilie verovert het hart van de lezer in no-time. De vriendschappen die ontstaan zijn eveneens geweldig om over te lezen en uit de dialogen komen duidelijk hun uiteenlopende karakters naar voren. Die dragen duidelijk bij aan de rijkdom van de plot. Ottilie zelf stelt de genderrollen aan de kaak. Ze is onzeker over haar kunnen en stoer tegelijk en ze laat keer op keer zien dat ze haar mannetje kan staan. Als hoofdpersonage staat ze er helemaal.

Op het einde van het boek blijven er nog genoeg vragen over om hongerig uit te kijken naar het volgende deel. Ottilie bewijst in ieder geval haar waarde en het is moeilijk om niet meteen te verlangen naar het tweede boek. Rhiannon Williams heeft ‘Ottilie en de drochtenjagers’ in ieder geval aangekondigd als een trilogie, dus er zal gelukkig nog een hele hoop te beleven zijn.

Reacties op: Stoere en originele fantasy voor kinderen

10
Ottilie en de drochtenjagers - Rhiannon Williams
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker