Augiasstallen in Los Angeles

Kiki 18 juli 2025
Iedereen praat over hoe verknipt die ster is maar niemand vraagt zich af hoe dat komt.

Crisis PR voor de sterren en de rijken. Hoe bezweer je een schandaal? Hoe dek je de waarheid af? Geef 'ze' iets diep ontroerends of geef ze horror! Mae verdient er haar geld mee. Haar ex Chris verdient zijn geld in een aanverwante tak van sport, als 'vuist' voor dezelfde doelgroep.

Mae en Chris vinden elkaar terug in een poging om 'het beest' zoals Chris het noemt, te treffen, bloot te leggen en achter zich te laten. Ze komen tot de ontdekking dat hun wereld nog veel harder en zieker is dan ze dachten en feitelijk niet te grijpen. Ze verzetten zich tegen mensen die bereid zijn de rivier te verleggen en iedereen te laten verzuipen die toevalligerwijs op het verkeerde moment op de verkeerde plek is als dat hun cliënt of baas ten goede komt.

Het verhaal dendert over een snelweg vol gestoorde intriges, op het eerste gezicht onwaarschijnlijke corruptie, geïnstitutionaliseerd misbruik en ontelbare dodelijke slachtoffers maar blijft menselijk.

De taal, de schrijfstijl, de complexiteit van het netwerk, de personages, de vaart, ik heb genoten van dit boek.

De luisterversie perfect voorgelezen door Frank Rigter.

Meer recensies van Kiki