Eendimensionaal
Ik kende deze auteur helemaal niet, begreep pas na de laatste pagina dat er een hele reeks van dergelijke romans is. Misschien had ik dan langer nagedacht voor ik eraan begon.
Waarom denken we bij dit genre altijd aan vrouwelijke auteurs? Van een man verwachtte ik dit niet. In die zin is het geweldig om dit boek te lezen. Dat een man dit schrijft is pure emancipatie. Ik hoop dat mannen het ook lezen.
Het niveau van schrijven is weliswaar ver boven (sorry voor de gemeenplaats) een Boeketreeks verheven maar het verhaal heeft wel veel ingrediënten van een zeer simpel eendimensionaal liefdesverhaal. Niet geloven in liefde op het eerste gezicht maar het overkomt je toch, De Knappe Buitengewoon Lieve Vrouw, De Andere Man, een dosis testosteron (m.a.w. jaloezie) drama wat verstorend werkt op de relatie, veel ziekte en veel dood. Geen spoilers hier dus of ze elkaar krijgen.....
Persoonlijk ben ik het hele boek blijven wachten tot het verhaal echt op gang kwam, tot er meer lijnen kwamen en andere personages, tot de karakters echt verrijkt werden, tot ik begreep wat zij in hem zag. Maar opeens zag ik (ik lees digitaal) dat ik drie kwart van het boek uit had en begreep ik dat het niet zou gebeuren. Naar het einde toe werd het bovendien allemaal erg voorspelbaar. In alle eerlijkheid vond ik het een saai boek. Hoewel één van de personages mooie brieven kan schrijven.