alles wat je nodig hebt deze zomer
Als leerkracht op de basisschool heeft Fabienne Swinkels het altijd druk. Daarnaast heeft ze een rijk sociaal leven en maakt ze tijd vrij om zich in een boek te verliezen of in de pen te kruipen. Dit doet ze overigens pas sinds de Coronapandemie.
Haar eerste boek Vensterbankflirt kwam uit in 2023. Het daaropvolgende deel in de Flirt-serie was Koffieflirt (2024) en nu ligt ook het derde deel Strandflirt in de digitale schappen!
Juliette heeft geluk, als haar baan bij een reclamebureau een beetje indut, krijgt ze van haar baas een opdracht in Spanje. Een leuk sieradenmerk waar ze campagnes voor mag bedenken en zon, zee en strand, wat wil een mens nog meer?
Juliette heeft het er ontzettend naar haar zin en geniet zo goed als ze kan. Ook van haar vrijgezellenbestaan geniet ze enorm. Ze vindt het heerlijk om aan niemand gebonden te zijn. Alleen duikt in haar huis, dat ze deelt met verschillende andere mensen, een knappe Spanjaard op die kan surfen als de beste. En als onverwachts haar te leuke baas op de stoep staat weet Juliette helemaal niet meer wat ze moet doen. Krijgt ze tijdens haar tijd in Spanje een Spaanse liefde of wordt het toch een stiekeme relatie met haar baas? Je leest het allemaal in Strandflirt.
De digitale cover van Strandflirt past perfect bij het thema van het boek en sluit ook mooi aan bij de andere twee delen. Je krijgt direct een beachy vibe bij de cover. Er staat namelijk een vrouw met surfbord op een zonnig strand, met op de achtergrond een surfshop en bar. Nu nog een goed boek en je hebt alles wat je nodig hebt voor een heerlijke stranddag.
In Strandflirt lees je verder over een van de vriendinnen uit de vriendengroep, na Annabel en Fleur lees je nu over Juliette. Juliette heeft, ondanks dat het boek kort is, genoeg verdieping gekregen als hoofdpersoon. Je leest over haar gevoelens en gedachten en je kunt jezelf hierdoor goed inleven. Daarnaast is het natuurlijk onwijs leuk dat de vriendengroep ook in dit boek een grote rol speelt.
Het is dan wel aan te raden om de vorige delen in de serie ook te lezen.
Niet alleen de cover en het verhaal zijn luchtig, ook de schrijfstijl van Swinkels zorgt ervoor dat je vlot door het boek heen gaat. Het verhaal is zoet en zorgt voor een aantal fijne uurtjes leesplezier.
Thema’s die aan bod komen in het boek zijn onder andere: liefde, vriendschap, carrière maken, het gebruik van je mobiele telefoon en familie. Samen met de Spaanse omgeving is dit eigenlijk alles wat je nodig hebt voor een zomerse feelgood.
Hopelijk komt er snel een volgend deel van de Flirt-serie, nog niet alle vriendinnen uit de vriendengroep zijn namelijk aan bod geweest. Ik kan niet wachten!
Strandflirt krijgt van mij 4 sterren.
Het is dan wel aan te raden om de vorige delen in de serie ook te lezen.
Strandflirt krijgt van mij 4 sterren.