Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Een spannend, magisch en mooi 4de deel

KimCoenen85 13 juni 2024
De duistere dagen houden Terra Fabula in zijn greep. William en Martha zijn nog altijd vastbesloten om Terra Fabula te redden van de ondergrond en reizen in het verborgene. Ze zijn op jacht naar de laatste overgebleven Giften van de Eldred. Wanneer ze zijn verenigd moeten ze een eeuwenoude vloek opheffen die de magische wereld bedreigt. De krachten van Het Boze nemen toe, hierdoor wordt het voor de Koningskinderen steeds moeilijker om het kwaad te kunnen verslaan. De tijd dringt op en op hun pad duiken vele gevaren op. Hun vertrouwen en loyaliteit wordt op de proef gesteld. De ontdekken nieuwe donkere geheimen uit het verleden en ontrafelen nieuwe mysteries. Dan breekt de dag aan waarop het licht tegenover het duister strijdt, dan verschijnt ook nog de Bloedmaan. Zal dit het einde zijn?


De delen volgen elkaar op goede wijze op. Doordat het enige tijd geleden was dat ik genoot van deel drie duurde het wel weer even voordat ik goed en wel in de verhaallijn zat. Een kleine terugblik was in dit geval aan het begin van het boek wel fijn geweest. Het avontuur gaat verder waar het de vorige keer eindigde en Martha en William zijn vastbesloten hun zoektocht samen door te zetten.

Peter Dewillis heeft een fantasierijke, vlotte en levendige schrijfstijl. Hij weet Terra Fabula zo te beschrijven dat je je als lezer in deze magische wereld waant. Hij weet de omgeving en gebeurtenissen zo te beschrijven dat het geen afbreuk doet aan de kracht van de verhaallijn. Met sterke dialogen brengt hij het verhaal van Martha en William tot leven.

Ook in dit deel lezen we weer voor het grootste gedeelte de reis en het avontuur van Martha en William. Tussendoor wisselen we af en toe naar Het Boze en Helena, waarmee Peter Dewillis de spanning weet te verhogen. Het is weer een spannend avontuur, met nieuwe mysteries, raadsels, onthullingen en ontdekkingen. In dit deel weet Peter Dewillis voor mijn gevoel weer wat beter het avontuur en de actie in balans te brengen. Waardoor het verhaal heerlijk wisselt tussen vertraging en versnelling. Het is wederom een spannend avontuur door een nieuw, nog onbekend gebied. De magische wezens die Martha en William tijdens hun tocht tegenkomen zijn goed uitgewerkt. Ik heb tot het einde genoten en ik ben benieuwd naar de rest van de reis, want ook dit deel heeft weer een open einde.

De kristallen tempel is een spannend, magisch en mooi vierde deel van Martha en William in Terra Fabula. Het avontuur van William en Martha gaat verder. Ze leren nieuwe spreuken, wezens, mysteries en ontdekken nieuwe stukken land. Ze maken een tocht die bomvol gevaren zit in de hoop hun moeder en Terra Fabula te redden.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van KimCoenen85

Gesponsord

Wanneer zijn ploeg vastloopt door een reusachtig bot, gaat Boer Boris samen met Berend en Sam op onderzoek uit. Van welk dier zou dit bot kunnen zijn? Een cavia? Een marmot?

Marie zit op de beste school van de wereld met de allerliefste juf. Als haar klas uitgenodigd wordt om een week te ruilen met een andere klas, logeert Marie zelfs in een villa met zwembad en paarden.

De TikToks die geheimen van leerlingen én docenten onthullen, zijn enorm populair op Lauries school. Maar is het wel echt ongeluk als een meisje uit een van de sappigste TikToks om het leven komt?

Met zeven sleutels kan een bont gezelschap reizigers de schat van de meedogenloze Roverkoning in handen krijgen, als ze langs de zeven bewakers kunnen komen.

Noura leeft met een groot geheim – haar moeder mag absoluut niet ontdekken dat ze bij volle maan in een weerwolf verandert. En dan is er nog dat andere grote geheim ...

Als het afbrokkelende gebouw van Brams middelbare school wordt gesloten, moet hij ergens anders heen dan zijn beste vriend, Theo Thorbecke. Kunnen ze de school nog redden?

De kikkertjes maken weer met veel plezier en humor hun stripboeken. Met hun opbrengsten kunnen ze snoep kopen. Of kunnen ze het beter samen aan iets anders besteden?

Waakgorgel Jukko vertelt de Waakgorgeltjes-in-Opleiding en Melle dat er boven de poolcirkel een groot leger Brutelaars oprukt. De verdedigende Gorgels vallen allemaal in slaap.

Drie tieners bekennen de moord op Mirza. Alle drie hebben ze een motief, maar slechts een van hen is de dader. Wie viel Mirza aan op het feest? Wie is de mystery guest?

Er is een landelijke internetstoring en nu kunnen Quinn en Aaron geen huiswerk maken. Ze moeten een voldoende halen, anders moeten ze stoppen met hun videokanaal.

Een ode aan de allesoverstijgende kracht van vrouwenvriendschap en een intiem portret dat een nooit eerder getoonde kant van Marilyn Monroe laat zien.

Als haar vader haar herinneringen vertelt die niet rijmen met de geschiedenis zoals zij die kent, gaat Olga twijfelen over haar achtergrond.

Dit is het sensationele verslag van hoe Red Bull luidruchtig de Formule 1-wereld instapte en steeds succesvoller werd om uiteindelijk de sport te domineren met Max Verstappen.

Twee advocaten, de een wit, de ander zwart, proberen hun ten onrechte beschuldigde zwarte verdachte van de doodstraf te redden.

Tijdens een roerige debatavond aan de universiteit in Kiev verklaart Dani's jeugdvriend Pavel dat het socialisme dood is. Wanneer Pavel vervolgens verdwijnt, gaat Dani naar hem op zoek.

Journalist Gina deed jarenlang verslag van oorlogen over de hele wereld, maar sinds kort is ze correspondent in Rome. Na een zwoele zomeravond belandt ze in bed met haar jeugdvriend Okke.

Wanneer Poppy anonieme brieven ontvangt, betrokken is bij een ongeval en verrast wordt door een groot geldbedrag, wordt haar veerkracht zwaar op de proef gesteld.

Schrijfster Keet ontdekt dat de eigenaresse van een sjofele strandtent waar ze graag komt, illegaal onderdak biedt aan een groepje jongeren.

Bruce Cable, de extravagante boekhandelaar die zijn winkel bestiert op Camino Island, en de groep schrijvers die hij om zich heen heeft verzameld staan voor een nieuwe uitdaging.

Tanya, een Britse exchange student, komt een jaar lang in het gezin van Natalie en Matt wonen in hun luxe huis in Los Angeles. Ze begint steeds meer te lijken op hun overleden dochter Anabel.

Wanneer haar buurvrouw Kira dood wordt aangetroffen denkt iedereen aan zelfmoord. Maar Nancy is ervan overtuigd dat er kwade opzet is.

Amsterdam, 1824. In de kinderkolonie heerst een hard regime van tucht en discipline. Samen maken Karel en Lize een plan: proberen te ontsnappen uit Veenhuizen ...

Cornelisse en Wertheim selecteerden de mooiste en indrukwekkendste verhalen uit 12,5 jaar Echt gebeurd. Ook op papier beklijven deze verhalen. Een feest om te lezen!

Het team is een oude sekte op het spoor als plotseling de cold case roodgloeiend wordt: een jonge vrouw is sinds een paar dagen spoorloos verdwenen...

Pim Franssen beschrijft zijn reis vol beproevingen van twee jaar en twee dagen door 26 Afrikaanse landen in een oude Land Cruiser.

Over vergeving, spijt hebben van altijd maar doorgaan, het plezier van simpel leven en de kracht die schuilt in gewoon geluk.

Op Ivy's safari’s worden dieren alleen gefotografeerd. Ze stuit daarbij op verzet van de andere witte jagers, maar ze zet vastberaden door.

De zeventigjarige Cecilia kijkt ernaar uit de zomer ongestoord aan de kust door te brengen. Dit plan wordt echter verstoord als ze een onverwachte gast aantreft.

Met zijn kenmerkende opgerolde sokken, zijn taaiheid en wilskracht hoort Søren Lerby bij de absolute boegbeelden van het voetbal.

Als de jonge Ned Maddstone zich na een uit de hand gelopen grap op school plots in een streng bewaakte gevangenis bevindt, ziet de toekomst er veel minder rooskleurig uit.

Als je het lastig vindt om je gewoontes te veranderen, ligt dat niet aan jou. Slechte gewoontes blijf je herhalen, omdat je de verkeerde methode gebruikt.

Miljardair Georg zoekt hulp bij zijn vriend Joe Carling, voor zijn spoorloos verdwenen kleinzoon en enige erfgenaam. Iemand heeft er baat bij heeft als Filip nooit gevonden wordt …

Dumoulin wordt geconfronteerd met plekken waar nederlagen, crashes en rivalen een voedingsbodem bleken voor twijfels, frustraties en onzekerheden.

Het jaar van Gwen van Poorten varieerde van paddoceremonies tot botox, van met je partner naar Burning Man en je daar verloven tot het verbreken van die verloving.

Qmusic-dj en brandweerman Tom geeft aan de hand van heftige, verdrietige, leuke en soms idiote verhalen een eerlijk en inzichtelijk beeld van het leven van een brandweerman.