Een liefde die grenzen opzoekt in het fonkelende Dubai

KimCoenen85 17 november 2025
Wanneer Joline Elmander haar vader vergezelt naar een prestigieus evenement in Dubai, verwacht ze vooral zon, luxe en glitter. Maar tussen de feestelijkheden rond de opening van nieuwe eilanden ontmoet ze Hazem, een charmante jonge Emirati die haar wereld op zijn kop zet. Wat begint als een toevallige ontmoeting groeit uit tot een betoverende zomer vol warmte, verwondering en liefde tussen de torens van glas en staal, en onder de sterren van de woestijn.
Toch blijkt achter de glanzende skyline van Dubai een wereld te schuilen met eigen regels en tradities. Kan Joline haar hart volgen in een land dat haar grenzen stelt?
Een heerlijk meeslepende roman over liefde, vrijheid en het durven kiezen voor jezelf, voor iedereen die even wil wegdromen naar een andere wereld.

Mijn ervaring:
Wat een heerlijk, meeslepend en prachtig verhaal. Een boek waarbij je echt helemaal kunt wegdromen. Fons Wijers schrijft levendig, vlot en beeldend. Met zijn realistische dialogen, herkenbare emoties en natuurlijke observaties weet hij zowel de stad Dubai als de personages echt tot leven te brengen.

In Dromen in DubaiĀ volgen we Joline Elmander, die haar vader vergezelt op een reis naar Dubai. Daar ontmoet ze Hazem, en vanaf hun eerste ontmoeting ontvouwt zich een avontuur vol liefde, cultuurverschillen en uitdagingen. Ook bijpersonages als vriendin Claudia, zus Farida en Hazem zelf zijn mooi uitgewerkt: divers, geloofwaardig en vol nuance. Fons Wijers verweeft de verschillende culturen op een subtiele manier in hun denkbeelden en handelen, waardoor het verhaal nog meer diepgang krijgt.

Dubai wordt door zijn pen sprankelend en levensecht beschreven, zo rijk aan details dat je de hitte, de geuren en het ritme van de stad bijna kunt voelen. Ondanks dat ik er zelf nog nooit ben geweest, kon ik het me levendig voorstellen. Naast de opbloeiende liefde tussen Joline en Hazem laat Fons Wijers ook zien hoe hun omgeving, familie en culturele achtergrond hen keer op keer op de proef stellen. Hun gevoelens worden getest, maar ook verdiept, waardoor je blijft hopen dat hun liefde alles overwint.

Dromen in DubaiĀ is een originele, warme en meeslepende feelgoodroman. Fons Wijers weet met zijn levendige schrijfstijl, realistische personages en betoverende setting een verhaal neer te zetten dat je meeneemt naar een andere wereld. Een boek vol liefde, contrasten en geloof in wat echt belangrijk is. Een aanrader voor iedereen die houdt van een originele feelgood.

Meer recensies van KimCoenen85

Madison is de perfecte vrouw, met het perfecte gezin en het perfecte leven waar iedereen van droomt. Alleen is het één grote leugen... Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.