Een feelgood die je hart raakt

KarinsBoekenparadijs KarinsBoekenparadijs
7 mrt 2024

Dit boek stond hoog op mijn wensenlijstje. Via Spotify beluisterde ik het luisterboek. Tessa Bickers heeft een goed debuut geschreven.
Het verhaal is geschreven vanuit Erin en James. Vanwege de vloeiende verhaallijnen met onverwachte wendingen bleef ik maar luisteren.
Erin rouwt al jaren om haar overleden vriendin Bonnie. Ze is een boekfanaat die aantekeningen in haar boeken maakt. Op een dag brengt ze boeken naar de minibieb van Eileen. Per ongeluk zit daar haar favoriete boek tussen met waardevolle aantekeningen. Na een tijdje staat het boek weer in de minibieb en blijkt een man gereageerd te hebben op haar aantekeningen. Er onstaan mooie schriftelijke uitwisselingen tussen de beide boekenliefhebbers. Ze lezen verschillende boeken en leren elkaar op papier beter kennen. Het voelt vertrouwd en dat zou zomaar kunnen kloppen.
Erin heeft moeite om haar eigen leven te leiden, zonder schuldgevoelens naar Bonnie. Ze heeft steun aan haar zus. Met haar moeder is het contact moeizaam. De oorzaak ligt in het verleden. Erin blijft teveel hangen in haar verleden. Stappen vooruit zetten lukt amper.
James heeft een moeilijk leven, omdat hij samen met zijn vader zorgt voor zijn moeder met een bipolaire stoornis. James worstelt met zijn schuldgevoelens. Zijn broer en leeft op afstand met zijn gezin. Hij probeert James te steunen.
Op een gegeven moment komen de verhaallijnen samen en komt er ruimte voor rouwverwerking, vergeving, zelfliefde, vriendschap, liefde en herstel van beschadigde relaties.
Wat een boek, wat een verhaal. Nergens te zwaar, maar wel levensecht. Knap staaltje Feelgood!

Meer recensies van KarinsBoekenparadijs