Fijn queer coming of age verhaal

leen_leest 29 juni 2025
‘I kissed Shara Wheeler’ is een feelgood geschreven door Casey McQuiston.

De grootste wens van Chloe Green is om gekozen te worden om aan het einde van het schooljaar de afscheidsrede te houden. Er is één tegenstander: Shara Wheeler, de prom queen en de dochter van de directeur. Een maand voor haar afstuderen zoent Shara Chloe en dan verdwijnt ze opeens. Chloe gaat op onderzoek uit en komt erachter dat ze niet de enige is die door Shara is gezoend. Ook buurjongen Rory en haar ex Smit hebben een cryptisch briefje ontvangen en moeten hun best doen om Shara te vinden.

Het boek las vlot weg en de insteek is zeker origineel. Het eerste gedeelte – de zoektocht naar Shara – was echt mysterieus en zat goed in elkaar. Al snapte ik niet echt wat de fascinatie van iedereen was met Shara. Ze leek me nogal vol van zichzelf. Spoiler – ze wordt gevonden en dan wordt het een soort coming of age verhaal.

Het was een boek vol tienerdrama en zelfontdekking. Het was queer zonder dat er echt moeite voor gedaan werd. Ook de insteek van de christelijke (Amerikaanse) school vond ik een meerwaarde. Ik ben blij dat het op de school waar ik werk veel ruimdenkender is al zijn er bij ons toch ook nog genoeg mensen die de conservatieve visies wel delen.

Het is niet mijn favoriete boek van Casey McQuiston, maar het was wel een leuke om te lezen tijdens deze pridemaand. De versie die ik thuis heb, is trouwens eentje met roze sprayed edges en een kaartje met prachtige artwork van @peaches.obviously

Meer recensies van leen_leest