Wat een bijzondere bundel!

Leesadvies 16 mei 2025
Wat een wonder, je bent bijzonder

En bijzonder, dat is dit boek ook zeker!
Een prachtig dikke voorleesbundel van Harmen van Straaten waar peuters en kleuters van zullen smullen.
In een lekker groot formaat met leeslint, ik hou ervan! Alleen daarom wil je dit boek gewoon in je boekenkast hebben staan.

Maar de inhoud is ook om van te smullen! Zoals we van Harmen van Straaten gewend zijn.
In deze bundel vind je zes heerlijke prentenboeken die eerder zijn uitgegeven en een heel lief voorleesverhaal met nieuwe illustraties.

Over de illustraties gesproken. Die vind ik geweldig en kan ik steeds weer opnieuw naar blijven kijken. Steeds zie ik weer andere mooie details en leuke grapjes.
Zoals altijd bij Harmen van Straaten zitten ze weer lekker vol eigenwijsheden en humor.

De verhalen zijn soms op rijm, maar hebben allemaal een heel fijn taalritme.
Ik heb genoten van die dieren die proberen te ontdekken wie er zo hard brult, dieren die nog niet willen gaan slapen (‘Retteketet, we gaan nog niet naar bed!’), maar na het voorlezen wel en van Spuit Elf die brandweerolifant wil worden en die van brand blussen droomt, maar niet op tijd is voor vertrek en ook van de andere verhalen.

Dank Leopold voor deze prachtige bundel!

Leesadvies (Instagram en Facebook)

Meer recensies van Leesadvies