Een poëziebundel om van te smullen!
Er vloog een vliegje in de vla…
‘het is meteen gezonken.
het spartelde nog even na.
maar zwemmen valt niet mee in vla…’
Wat hebben Bette Westera en Sylvia Weve samen weer iets fantastisch gemaakt!
Hun nieuwe poëziebundel is een feest vol:
-grappige en ontroerende gedichten
-kleurrijke, speelse illustraties inclusief kleine stripjes met grapjes -informatieve weetjes én verrassende broodje-aapverhalen
Mijn favoriet is het gedicht ‘nieuwe vriend’.
‘Mijn moeder heeft een nieuwe vriend. Ze ziet hem elke week…Met Albert is het uit. Hij werd mij iets te duur voor in de keuken… Nu heb ik Aldi, dat is ook een leuke.’
Wat ik zo knap vind is dat álle kanten van eten voorbij komen in de bundel. Van smaken die verschillen tot Wakker Dier, van insecten eten tot een familie-diner, en zelfs gevoelige thema’s als anorexia. Soms lachte ik hardop, soms raakte ik ontroerd.
Extra toevoeging die ik tof vind, is dat bij de informatieve stukjes (zoals over suikerriet) een verwijzing staat naar een pagina achterin, waar je daar nog meer over het onderwerp kunt lezen.
Dit staat ook bij de bizarre verhalen die ook wel eens een broodje-aapverhaal zouden kunnen zijn.
Je komt er dan pas achterin het boek achter of het waar is of niet. Heel leuk om met kinderen eerst het gesprek over aan te gaan!
Zou de man in het eenkamerflatje in Amsterdam echt gestorven zijn door de vele bruinen bonen die hij had gegeten en dus het methaangas afkomstig uit zijn eigen winden?
Ik heb gesmuld van deze bundel.
Van de poëzie, de humor, de weetjes én de prachtige illustraties. Dit boek smaakt naar poëzie delen met kinderen. Zij zullen hier zo van gaan genieten! Het smaakt naar gesprekken over eten, gewoontes en smaken. Voor kinderen vanaf 9 jaar.
Dank Gottmer voor dit heerlijke boek!
Instagram: @leesadvies
‘het is meteen gezonken.
het spartelde nog even na.
maar zwemmen valt niet mee in vla…’
Wat hebben Bette Westera en Sylvia Weve samen weer iets fantastisch gemaakt!
Hun nieuwe poëziebundel is een feest vol:
-grappige en ontroerende gedichten
Mijn favoriet is het gedicht ‘nieuwe vriend’.
Ik heb gesmuld van deze bundel.
Dank Gottmer voor dit heerlijke boek!
Instagram: @leesadvies