Toneellezen: De Eeuwige Stroopwafelmachine

Leesadvies 26 november 2025
Wat een feest om te lezen! Zó leuk voor kinderen om samen te doen met elkaar of samen met jou als leerkracht, ouder of remedial teacher.
Toneellezen werkt dus ook geweldig in de bovenbouw: iedereen leest zijn eigen personage, alsof je een mini-toneelstukje opvoert.
Super leerzaam, maar vooral hilarisch én spannend.
Ik heb meerdere keren hardop moeten lachen!

Na het succes van de Complotgrot is er nu een nieuw avontuur van @schrijverrobkoops, met opnieuw de fantastische illustraties van @jellebrunt.

En geloof me: dit boek is écht weer een topper.
Perfect voor in de klas, voor thuis en vooral: voor plezier in lezen.

We gaan opnieuw op pad met Arthur en Stevie in een E.G.O. (Extra Geheime Operatie). Deze keer richting de mysterieuze E.S.M. (Eeuwige Stroopwafelmachine). Bestaat die eigenlijk wel? Staat hij nog ergens verstopt in de Vughelse Koekfabriek?
Ze mogen eigenlijk niet op het terrein komen. Maar ach, Verboden Toegang is toch codetaal voor Geheime Ingang? En wat moeten ze doen als het terrein gesloopt blijkt te gaan worden?

Natuurlijk speelt het avontuur zich dus weer af in Vughel, bekend van de Taalprofessor voor wie @schrijverrobkoops op Instagram volgt. Over de taalprofessor gesproken…daar lijkt advocaat Pjotr-Jan verdacht veel op!
Verder komen er in dit boek ook weer nieuwe personages voor met een bekende naam zoals Rigoberta.

Het avontuur zit vol humor, spanning, vreemde vogels, heerlijk versgebakken koekjes en nóg heerlijkere dialogen.

De boeken zijn los te lezen, maar wie de Complotgrot kent zal extra veel herkenning (zo is Ozzy ook weer van de partij!) en plezier hebben.

Dank aan @uitgeverijzwijsen voor het recensie-exemplaar!

Instagram: @leesadvies

Meer recensies van Leesadvies