De Vriezels 3 De griezeligste puppy’s ooit!

Leesadvies 18 september 2025
Jaaaaa, de griezeligste familie van Nederland is terug, en hoe! Kelly van Kempen heeft weer een grie-larisch avontuur geschreven: lekker griezelig, maar vooral heel grappig. Perfect vanaf ca. 8 jaar (en voorlezen kan al eerder).
Bij mijn leerlingen merk ik dat deze serie, door de fijne schrijfstijl, ook erg geschikt is voor kinderen die leesplezier nog niet hebben ontdekt (met deze boeken gaat dat zeker lukken!) of lezen nog lastig vinden.

Ik vond het weer heerlijk om samen met Appel (en haar rondvliegende oogballen ) en vriend Amin (geen griezel, maar een mens, ieeewwww!) op pad te gaan.
En natuurlijk Dooie (de zombiezeehond van de familie ).
In dit deel heeft Dooie puppy’s gekregen van Ros, de driekoppige bewaker van het hiernamaals.
Drie driekoppige zombiepuppy’s Rip, Rot en Ruft.
Heel bijzonder, want zombies kunnen zich eigenlijk niet voortplanten. Ze zijn levende doden, maar toch nog steeds heel erg dood.

“Heel even staarde de directeur Appel aan, doodstil. Toen hapte ze zo hard naar adem dat er een trilling door haar groene slijmspoor ging. ‘Je meent het echt! Och, mag ik ze zien? Alsjeblieft, alsjeblieft, alsjeblieft?’ Ze vouwde haar handen alsof ze ging bidden. ‘Ik kan op bezoek komen. Ik zal al mijn slijmsporen schoonmaken, ik beloof het!’
Het voelde alsof Appel een stomp in haar maag kreeg. Toen trilde haar onderlip en begon ze vreselijk te huilen.”

Rip, Rot en Ruft zijn namelijk meegenomen voor onderzoek!
Tijd voor een spannend avontuur!

Ook voor dit deel was er weer een wedstrijd waarbij kinderen zelf nieuwe griezels mochten bedenken. Achterin het boek zie je de tekeningen van de winnaars en hoe Pete Williamson daar fantastische personages van heeft gemaakt.
De illustraties zijn sowieso weer geweldig!

En ook in dit deel zat weer zo’n mooie diepere laag: zijn mensen belangrijker dan dieren?

Dankjewel Billy Bones voor het toesturen van dit grie-larische boek!

Instagram: @leesadvies

Meer recensies van Leesadvies