BAM! Ik lees Zo word je prof
BAM! Ik lees
Zo word je prof
Zo fijn, dit najaar zijn er weer vier nieuwe toffe titels verschenen in de serie BAM! Ik lees van Volt.
Eén daarvan is ‘Zo word je prof’.
Over profvoetballers én over hoe je zelf een betere voetballer kunt worden.
Dit boek is geschreven door Fred Diks (bekend van de serie Koen Kampioen) en ik weet nu al: dit gaat zeker in de smaak vallen bij een aantal leerlingen in mijn rt-praktijk.
Wat ik er sterk aan vind, is dat het niet alleen over talent gaat, maar juist ook over veel oefenen, omgaan met verliezen en doorzetten. Zelfs de beste profs winnen tenslotte niet elke wedstrijd.
Dat alles is lekker luchtig en met humor geschreven.
Zoals de tip om te oefen met raak schieten tegen de kont van je vader.
Heel fijn vind ik ook dat er aandacht is voor voetballende meiden. Zo komt profvoetbalster Esmee Brugts aan bod en zie je in de illustraties ook genoeg voetballende meiden terug.
De stoere illustraties zijn van Emanuel Wiemans en passen perfect bij het onderwerp.
De serie BAM! Ik lees bestaat uit non-fictie boekjes over onderwerpen die kinderen écht interessant vinden. Ze hebben geen avi-niveau (yes!), maar zijn ongeveer geschikt voor groep 3 en 4. Juist doordat er geen avi op de kaft staat, zijn ze ook heel geschikt voor oudere lezers met een lager leesniveau.
Er komen soms wat lastigere woorden in voor, maar daarbij staat slim aangegeven hoe je ze uitspreekt. Daardoor is de serie inhoudelijk en taalkundig absoluut niet te simpel.
Ik merk in mijn werk hoe belangrijk het is om aan te sluiten bij interesses. Voetbal kan zijn soms een start zijn om te gaan lezen voor kinderen.
Dus ik ben heel blij met deze nieuwe titels!
Dank aan voltkinderboeken voor het recensie-exemplaar.
Instagram: @leesadvies
Zo word je prof
Eén daarvan is ‘Zo word je prof’.
Over profvoetballers én over hoe je zelf een betere voetballer kunt worden.
Dat alles is lekker luchtig en met humor geschreven.
Zoals de tip om te oefen met raak schieten tegen de kont van je vader.
Dus ik ben heel blij met deze nieuwe titels!
Dank aan voltkinderboeken voor het recensie-exemplaar.
Instagram: @leesadvies