Spannend verhaal met diepere lagen
Wie stout is…
“Terwijl ik lig te piekeren, hoor ik een geluid op ons balkon. Vogels? Een kat? Dan wordt er op het raam geklopt. Meteen verstijf ik. Wat is dat?…
Nog een keer wordt er geklopt. Alleen wordt er dit keer ook bij gezongen… ‘Hoor wie klopt daar kind’ren?’ ”
Ik ben dol op de Sinterklaasperiode! Net als de moeder van hoofdpersoon Mo ben ik helemaal verliefd op het Sinterklaasfeest!
En omdat ik ook nog eens groot fan ben van Pieter Koolwijk en Linde Faas (wát een gouden duo!) keek ik enorm uit naar dit boek.
Het is meteen duidelijk: dit verhaal is niet bedoeld voor kinderen die nog geloven (of volwassenen die dat graag willen blijven doen ;-)). Toch weet Pieter Koolwijk de magie en sfeer van de Sinterklaasperiode perfect neer te zetten. Maar daarnaast is het verhaal ook enorm spannend en soms zelfs bloedstollend.
Wanneer Mo een nieuwe buurman krijgt, Pjotr, gebeuren er ineens vreemde dingen…
‘Al die vogels, mijn nieuwe buurman, die vage kerel bij de intocht.’
En er beginnen zelf kinderen te verdwijnen..
Wat ik geweldig vind aan dit boek, is dat er ook diepere lagen in zitten. Het zet je aan het denken over vriendschap, goed en kwaad, en over de keuzes die je maakt: ‘Soms moet je iets verkeerd doen als je er iets goeds mee kunt bereiken.’
Ook de link met de geschiedenis en mythologische oorsprong van Sinterklaas (de Noorse god Odin) vond ik verrassend en origineel.
De prachtige illustraties van Linde Faas maken het verhaal helemaal af. Ze versterken de geheimzinnige, spannende sfeer zonder het té eng te maken.
Een spannend en origineel bovenbouwboek dat het Sinterklaasfeest van een heel andere kant laat zien.
Dank aan Lemniscast voor het opsturen van dit spannende boek!
Instagram: @leesadvies
Wanneer Mo een nieuwe buurman krijgt, Pjotr, gebeuren er ineens vreemde dingen…
‘Al die vogels, mijn nieuwe buurman, die vage kerel bij de intocht.’
En er beginnen zelf kinderen te verdwijnen..
Dank aan Lemniscast voor het opsturen van dit spannende boek!
Instagram: @leesadvies