Deel 2 in de #summerskies serie; vervolg op 'boven de wolken'

leesbeestje123 16 juni 2025
De roze cover sprak me meteen aan en bovendien las ik nog nooit een boek van #jennycolgan. Het werd dus hoog tijd om hierin verandering te brengen en ik moet zeggen dat ik het verhaal prima kon volgen zonder notie te hebben van deel een.

Gertie is een teruggetrokken, verlegen jongedame die bij haar moeder en oma woont in een piepklein huisje in Carso, Schotland. Ze houdt van dagdromen en wordt omringd door een groep BK'ers (breikransje) die dagelijks bij hen thuis samen komen. Ze is beschermend opgevoed en haar leven speelt zich af bij haar familie in het dorp waar ze werkt in de lokale supermarkt.

Stilaan voelt ze dat het tijd wordt om uit te vliegen, op zoek naar avontuur, plezier, liefde. Een toevallige ontmoeting met Morag maakt het mogelijk om deze sprong te wagen en zichzelf te overstijgen.

Dit is een heerlijke feelgood die je zonder nadenken in No-time uit leest. Het verhaal is vlot geschreven, met weinig personages en enkele bijzondere situaties die je uitnodigen om zelf eens in de spiegel te kijken... die spiegel nodigt je uit om je af te vragen wat jij ziet, wat een ander zou kunnen zien, om lief te zijn voor jezelf en jouw dromen te ontcijferen en te volgen. Een luchtige feelgood, doordrenkt met humor en die je tevens aan het denken zet.

Fragmentje uit het boek:
De ruggen van Elspeths handen vormden een netwerk van dikke aderen, zachte huid en bruine vlekken. Gertie staarde heel lang naar haar oma's hand. Haar hand zou er op een dag ook zo uitzien dacht ze. Haar hand zou in die hand veranderen. Zij het zonder een andere hand om de hare vast te pakken, als het eenmaal zover was.

Bedankt voor het recensieboek @vbkbelgie

Meer recensies van leesbeestje123