Prachtig verhaal met een meeslepende vertelstijl en een goed uitgewerkt hoofdpersonage

leesbeestje123 26 juli 2025
Wat kan ik zeggen over dit verhaal?
Aangrijpend, ontroerend, rauw maar ook heel eerlijk. Soms herkenbaar, soms angstaanjagend.

Rocky, fifty something, vecht tegen haar eigen demonen. Uiterlijk kalm en stabiel, innerlijk een wervelwind die enkel verwoesting en pijn tot doel heeft.

Het Pebble Effect; gooi een steentje op een glad wateroppervlak en de kringen veroorzaken deining, verstoring. Je leven staat niet stil, je bent constant in beweging. Kleine gebeurtenissen kunnen een gigantische impact nalaten.

Wat een warm en gelukkig huisje lijkt, gezegend met gezondheid, financiën, samenhorigheid... heeft achter deze façade zijn eigen kruisje.

Het boek start aanvankelijk luchtig, vol humor en ironie. Sandwich kent een meeslepende vertelstijl en vanzelf kom je op een kantelpunt waar rouw, verwerking en depressie het verhaal overnemen.

Een verhaal over vrouw zijn, verouderen, menopauze, miskramen en seks. Ook homoseksualiteit en de holocaust komen voorbij. Een gelaagd verhaal dat toch niet te zwaar wordt, ondanks het zijn frivoliteit van bij de start verliest.

Deze roman blijft me zeker bij. Fragmentje:
< Ik voelde me als een slechte ooievaar die haar kostbare bundel onderweg had laten vallen >

Bedankt voor het #recensieexemplaar @vbkbelgie @amboanthos

Meer recensies van leesbeestje123