Advertentie

Eligio, het 3e boek van Marja Boomstra, begint niet met de eerste woorden, de eerste zin, maar al met La Copertina (de cover/omslag). Een boek met zo’n cover daagt je onmiddellijk uit om minimaal de achterflap te lezen en als je dan nog niet bent overtuigd toch nog maar eens de omslagfoto te bekijken. Een prima weergave van het boek. Beangstigend, huiveringwekkend, onstuimig, een beetje verdrietig en toch ook een sprankje hoop door de ontluikende zon (of maan).

Eligio betekent “de uitverkorene”. De Griekse filosoof Plato heeft eens geschreven dat “velen zijn geroepen, maar weinigen zijn uitverkoren”. Hij bedoelde het waarschijnlijk positief, maar dit boek toont aan dat je als uitverkorene niet zonder meer het geluk gevonden hebt.

Eligio gaat over Lotte, die onbedoeld zwanger is geraakt van een vriend die eerst afwijzend tegen de baby staat maar er later alles voor over heeft om alléén de ouderlijke macht te krijgen. De ex-man van Lotte en haar dochters zijn maar in beperkte mate op de hoogte van de situatie waarin Lotte verkeerd. Haar “schoonzus” wil de baby het liefst niet geboren zien worden en haar “schoonvader” ziet er een volmaakte troonopvolger in. Voor Lotte geldt in deze ondoorzichtige situatie maar één stelregel en die is dat de eenvoudigste manier om gelukkig te worden is om alles achter je te laten wat je verdrietig of angstig maakt.

Een sublieme setting voor een heel spannend boek waarin uiteindelijk maar eens te meer blijkt dat een vrouw veel lijkt op een paddenstoel. Als je de verkeerde treft ga je eraan kapot.

Wederom een prachtig boek van Marja Boomstra. Een meer dan waardige opvolger van Il Circolo en volop ruimte voor een vervolg. Misschien toch nog Il Bambino.

Zeker weer de 5 sterren meer dan verdiend.

Reacties op: Libro Magnifico

25
Eligio - Marja Boomstra
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners