Let op: je krijgt héél veel zin in kaneelbroodjes met appelboter tijdens het lezen van dit gezellige herfstboek...
“Soms moet je overal even afstand van nemen om te kunnen genieten van wat zich gewoon in je achtertuin bevindt.”
In dit boek maken we kennis met:
Madison Kelly, een populaire culinair journaliste met een mooie carrière in New York. Ze is opgegroeid in Maple Falls, bij haar ouders George & Meredith Kelly die de Cinnamon Spice Herberg samen runden. Na de dood van haar moeder 3 jaar geleden is oma Edith bij hen ingetrokken.
Zach Whitaker, de lokale aannemer van Maple Falls en een echte handige klusjesman. Samen met zijn moeder Anita & zusje Emily is hij naar Maple Falls gekomen, nadat zijn vader het gezin in de steek gelaten heeft. Ze zijn ingetrokken bij zijn grootouders op hun boerderij met appelboomgaard.
Madison & Zach zijn samen opgegroeid in Maple Falls en mekaars grote jeugdliefdes. Voor stage & werk is Madison naar New York vertrokken, en Zach is altijd in zijn vertrouwde Maple Falls blijven wonen.
Op een gegeven moment ontvangt Madison een anonieme brief met de mededeling dat het niet goed gaat met De Cinnamon Spice Herberg van haar vader…
Gelijk springt ze in de auto naar Maple Falls. Daar komt ze na al die jaren ineens Zach weer tegen, waarmee ze geen contact meer heeft gehad sinds haar vertrek naar New York. Samen zorgen ze voor een grote heropening van de herberg met Halloween, in de hoop deze van een faillissement te redden.
Dit zorgt voor een heerlijk herfstig feelgood verhaal, waarbij ik echt Sweet Home Alabama vibes kreeg. Een film die ik altijd leuk blijf vinden om te kijken.
Het small town element vind ik ook echt genieten met alle inwoners en hun “ons-kent-ons-cultuur”. En dat iedereen een 2e kans verdiend, vind ik ook erg mooi naar voren komen in het boek.
Daarbij heeft Harper Graham een hele fijne levendige schrijfstijl, en benoemd alles zo mooi gedetailleerd, waardoor je je echt in Maple Walls waant tijdens het lezen.
De plattegrond van dit stadje, vooraan in het boek, helpt hier ook aan mee.
Alleen 1 trope vind ik minder… En dat is de miscommunicatie tussen Madison & Zach, wat een groot onderdeel is geworden van hun verhaal. Er leek soms geen eind aan te komen... Maar daar tegenover staat wel dat het verhaal mooi vloeiend, chronologisch, verloopt. Er gebeurd in ieder hoofdstuk ook wel iets, wat ervoor zorgt dat het niet langdradig wordt en dat je lekker door wilt blijven lezen.
Maar let wel op: je krijgt héél veel zin in kaneelbroodjes met appelboter tijdens het lezen van dit gezellige herfstboek.
In dit boek maken we kennis met:
De plattegrond van dit stadje, vooraan in het boek, helpt hier ook aan mee.