1 tip: pak pen & papier voor alle personages die voorbij komen, want dat zijn er veel…
“Daar draaide het in Suyderbaai om; iedere inwoner was verschillend en welkom, een uniek persoon die mocht zijn wie hij of zij wilde zijn .”
Deze mooie woorden zijn van Jo, een hoofdpersonage uit het boek.
In dit boek maken we weer kennis met:
Jolanda (Jo) Bergsma, 42 jaar en woont in 1 van de 6 huizen op de Hortensialaan in het kustdorpje Suyderbaai in Friesland. Ze is opgegroeid in Suyderbaai bij haar ouders Gert & Marie Bergsma, die beide overleden zijn. Na de dood van haar moeder heeft Jo een eigen Chocolaterie geopend in het stadscentrum.
Baukje Admiraal, 65 jaar oud en woont ook op de Hortensialaan (tegenover Jo) in Suyderbaai. Ze is weduwe van haar man Yde Admiraal en beide zijn/waren gepensioneerde onderwijzers van de basisschool in het stadje.
Samen met Yde heeft ze een zoon Ewoud, die in Blaricum woont met zijn gezin.
Brecht Bakema, 46 jaar en woont ook op de Hortensialaan (rechts van Jo) in Suyderbaai. Ze is ook opgegroeid in Suyderbaai bij haar ouders Piet & Hennie Bakema, die beide overleden zijn. Brecht is de eigenaresse van de bloemenwinkel De Boeketterie in het stadje. Deze heeft ze overgenomen van haar vader.
Jitske Jongsma, 25 jaar en woont samen met haar vriend Wisse Bijlsma ook op de Hortensialaan in Suyderbaai (links van Jo). Zij is illustratrice van beroep en hij heeft een eigen aannemersbedrijf.
In dit boek volgen we het wel & wee van deze 4 vriendinnen, die met mekaar verbonden zijn via hun gezellige leesclub.
Dit zorgt voor een héél mooi hartverwarmend verhaal tussen hen 4, met hun onvoorwaardelijke vriendschap voor mekaar. Ik vind dit erg mooi!
Het verhaal is fijn vlot geschreven, wat zich prettig leest. Het verhaal bevat diepgang, maar niet teveel, en door de beschreven details vind ik dit helemaal perfect.
Wat ik ook erg leuk vind is dat Martin een vleugje mysterie in het boek verwerkt heeft, waardoor je alleen maar door wilt blijven lezen…
Voor onze boekenclub ben ik dit boek gaan lezen.
Dit was het 1e boek van Martin Scherstra voor mij, en zal zeker niet de laatste zijn!
Deze mooie woorden zijn van Jo, een hoofdpersonage uit het boek.
In dit boek maken we weer kennis met:
Samen met Yde heeft ze een zoon Ewoud, die in Blaricum woont met zijn gezin.
Voor onze boekenclub ben ik dit boek gaan lezen.