Ik heb GENOTEN van dit heerlijke feelinggood boek, en ben blij dat er nog een Deel 2, 3 & 4 zijn die mij terugbrengen naar Landgoed Rosaville.

LezenMetJose 12 juni 2025
Via een winactie op Instagram heb ik deze Rosaville-serie van Karin Quint gewonnen.
Deel 1 “Het Koetshuis” heb ik afgelopen week uitgelezen.

De basis van deze verhaallijn is Landgoed Rosaville.
Wat zou ik hier graag willen wonen! Dan zou ik zekerweten veel tijd doorbrengen in De Rozenkamer.

Laura is 25 jaar oud en een net afgestudeerd historicus. Ze is vastberaden hierin een baan te vinden.
Na haar afstuderen wilde ze eigenlijk een paar weken vakantie vieren, maar toen had stiefvader Kees een cadeautje voor haar: een hoop archiefdozen opruimen van Thomas Boyard, de vader van Tom Boyard van Tomboy TV. Dit is totaal iets anders dan wat ze eigenlijk voor zichzelf voor ogen had.
En dan vindt ze ook nog eens het oude dagboek van haar oma, waar ze een hele goede fijne band mee had.

Dit bij mekaar zorgt voor een mooi goed verhaal. Laura had een sterk beeld over hoe haar toekomst eruit zou moeten gaan zien, en was ook behoorlijk bevooroordeeld over bepaalde mensen.
Maar hoe langer ze bij Tomboy TV werkt, des te meer worden haar meningen bijgesteld. Zo leuk om dit bij Laura te zien groeien.
En zo bijzonder dat dingen/situaties parallel lijken te lopen met het leven van je jongere oma vroeger.
Het leven loopt nooit precies zoals je voor ogen hebt, maar (meestal) komt het altijd goed.
Zelfs nóg mooier & beter als wat je in 1e instantie voor ogen had…

Deel 2 “De Theekoepel” ligt al op mij te wachten om gelezen te worden…

Meer recensies van LezenMetJose