Ondanks dat dit boek van mij 3,5 sterren krijgt, zou ik het zeker lezen als je een Dreamer bent.
"Dat was het effect dat deze plek had op mensen. Ze kwamen hier verdrietig, verloren of alleen aan, totdat de magische krachten van Dream Harbor hun werk deden."
Dit is precies waarom ik zo van de Dream Harbor-serie hou!
Ik heb alle boeken gelezen op volgorde, en ik vind het zo leuk dat alle personages in ieder boek weer terugkomen.
Hierdoor krijg je het gevoel de inwoners echt te kennen.
In De Gingerbread Bakkerij krijgen we het verhaal achter de haat-/liefdeverhouding van Annie & Mac te weten.
Annie is de eigenaresse van deze bakkerij en voor de bruiloft van Jeanie & Logan is haar gevraagd om voor de bruidstaart (een groot peperkoekhuis) te zorgen.
In de loop der jaren is Mac ook bevriend geraakt met Logan, waardoor hij 1 van de bruidsjonkers is naast Noah & Bennet.
Annie & Mac moeten gaan samenwerken voor de voorbereidingen van deze bruiloft, die gepland is in de drukke kerstperiode.
Iets waar zij totaal niet op zit te wachten...
Maar uiteindelijk blijkt ze toch niet helemaal zonder hem te kunnen. Iets wat zij erg lastig vindt om toe te geven.
Met flashbacks in de hoofdstukken van "Toen" en "Nu" krijgen we langzaamaan te weten wat er precies is voorgevallen tussen hen.
Eerlijk? De 1e 115 pagina's vond ik behoorlijk langdradig, en begon een beetje moe te worden van hun gesteggel...
Hierdoor is het voor mij niet het allerbeste boek van deze boekenserie.
Daarbij lees ik dit soort verhalen liever op chronologische volgorde.
Wel vond ik het heel mooi & inspirerend hoe Annie, helemaal op eigen kracht, haar bakkers-imperium heeft opgebouwd door vanuit heel klein te beginnen.
En ook hoe Mac heeft kunnen vinden wat hem nu eigenlijk echt gelukkig maakt in het leven.
Dat Jeanie & Logan voor een kerstige bruiloft hebben gekozen vind ik daarbij fantastisch, want Kerstmis is voor mij de mooiste tijd van het jaar.
Dit is precies waarom ik zo van de Dream Harbor-serie hou!
Hierdoor krijg je het gevoel de inwoners echt te kennen.
Iets waar zij totaal niet op zit te wachten...
Hierdoor is het voor mij niet het allerbeste boek van deze boekenserie.
Daarbij lees ik dit soort verhalen liever op chronologische volgorde.