Vermakelijke thriller met een donkere randje

LifeChangerReader 09 september 2025
Dit was een prima thriller. Ik vond sommige dingen voorspelbaarder dan andere. Ik vond het niet zo leuk dat grooming en ongepaste relaties met minderjarigen een prominent onderdeel van het boek vormden. Vooral sommige 'wendingen' kwamen voort uit deze gebeurtenissen, waardoor het eerder onsmakelijk dan schokkend overkwam. Dit is geen spoiler, want vrij in het begin maakt de auteur duidelijk wat er in dat gebied gebeurt. Het grote mysterie is of de personages daad werkelijk zijn wie zij beweren te zijn. Dat zijn het soort wendingen waar Freida ontzettend goed in is! Jou op het verkeerde been te zetten.

In veel thrillers kunnen de karakters van de hoofdpersonages lijden onder gebrek aan diversiteit, omdat ze slechts dienen als drijfveer om het plot te laten vorderen. McFadden slaagt er echter vaak in om genoeg karakteristieke eigenschappen in haar personages te leggen om het verhaal geloofwaardiger te maken.

De Leraar is een en al plotgericht, drama, onverwachte onthullingen en wendingen. Het boek begeeft zich wel op wat duisterder terrein, maar het blijft daar niet bij stilstaan. Ik vond het heel goed dat het verhaal op sommige manieren probeert in te gaan tegen jouw verwachtingen in. Het einde was ook op z'n Freida's schokkend!

Mijn mening is in tegenstelling tot vele andere online recensenten die dit boek geweldig vonden iets minder positief. Ik geef toe dat het boek intrigerend genoeg was om door te blijven lezen, maar ik heb er wel moeite mee gehad om erdoorheen te komen. Het verhaal is echter goed geschreven en McFadden heeft absoluut talent om deze personages geloofwaardig neer te zetten. Het was voor mij persoonlijk jammer dat er bepaalde zaken voorbijkwamen waar ik mij niet prettig bij voelde.
Ik ben blij dat ik hem heb opgepakt. Het is een vermakelijke mysterie-thriller. Voor mensen die minder moeite hebben met bepaalde tropes zal het moeilijk zijn om dit boek weg te leggen wegens de korte hoofdstukken, de verschillende perspectieven en vele plotwendingen. Ik zou zeggen denk niet te veel na tijdens het lezen, zet je ongeloof opzij en geniet van de rit.

Meer recensies van LifeChangerReader