Een heerlijk feelgood!
Toen ik de achterflap had gelezen, verwachtte ik eigenlijk een heel andere soort verhaal. Maar Niet Doorvertellen heeft mij positief verrast. Het was van begin tot eind ontzettend plezierig om te lezen.
Het verhaal gaat over Dorien, die haar functie bij een uitgeverij van tijdschriften dreigt te verliezen. De enige manier om te blijven is de productiviteit van collega's te beoordelen aan de hand het teruglezen van chatberichten die zij onderling sturen. Wat zou jij doen als jij in haar schoenen stond? Het klinkt fout, maar een bedrijf gaat dit niet zomaar toelaten toch? Goed of fout als nieuwsgierige ziel vond ik het echt geweldig om mee te gluren met Dorien.
Kaat de Kock is erin geslaagd om in zo'n kortverhaal zowel diepgang, emoties, karakterontwikkeling van de personages en een verassend originele meeslepende plot neer te zetten. Het is een heerlijk luchtig verhaal, maar volledig goed uitgewerkt tot aan de puntjes. Want niet alleen onze hoofdpersonage wordt uitgediept, maar ook de andere personages komen echt tot leven. Ieder personage vormt een belangrijk onderdeel uit het gehele verhaal, waardoor ze realistische ogen en je met hun meeleeft. Ze hadden net zo goed jouw collega's kunnen zijn. Zowel de sfeer binnen de uitgeverij als bij Dorien haar schoonouders en natuurlijk de ontmoetingen met onze chefkok zijn zo beeldend beschreven dat je alles voor je ogen ziet afspelen.
Daarnaast zorgde de schrijfstijl van de auteur dat er vaart bleef houden in het verhaal, waardoor de pagina's voorbijvlogen.
Ik heb mij oprecht vermaakt met dit heerlijke feelgood waarbij ik sommige momenten hard op zat te lachen(vooral om de ontmoetingen met haar schoonmoeder was om te gieren), maar ook met spanning zat te wachten wat er komen gaat. Een heerlijk cosy read voor de tijd van het jaar en ook wel voor in de winter.
Zin een vermakelijk feelgood met zowel veel humor als spanning? Blijf het dan vooral 'doorvertellen' en zet dit boek op je tbr.
Hamley Books en Kaat de Kock ontzettend bedanken voor deze ARC recensie-exemplaar.