Hallowientje: Griezelpret in rijmvorm!
Wat krijg je als je Halloween, een fantasierijk kind en een liefde voor rijm combineert? Precies: Hallowientje!
In dit vrolijke prentenboek volgen we Nicolientje, die één keer per jaar verandert in Hallowientje . Een meisje dat dol is op griezelen, spoken, mummies en alles wat met Halloween te maken heeft. Als ze haar grote griezelfeest geeft, is het feest compleet met zombies, vleermuizengordijnen en soep met een plastic spin op de bodem. Ieuw!
Het verhaal is volledig op rijm geschreven, wat het ontzettend leuk maakt om voor te lezen. De rijm voelt natuurlijk aan en nodigt kinderen uit om mee te doen, te raden of zelf nieuwe rijmwoorden te verzinnen. Daarbij is de taal speels, met humor en herkenbare situaties (zoals de ‘spoken-stoelendans’ of ‘drakenbloedsap’).
De illustraties van Eefje Kuijl maken het boek echt af. Er is zo veel te zien op elke pagina: van kleine grapjes tot sfeervolle details. Een feest voor jonge kijkers en voorlezers. Een heerlijk boek om samen te lezen tijdens de herfst of Halloween, maar ook daarbuiten.
En de mysterieuze twist aan het einde...? Die verklappen we natuurlijk niet. ;)
Voor wie? Perfect voor kinderen van 4 tot 8 jaar die houden van een beetje griezelen met een grote knipoog. Ook geschikt voor in de klas of op het kinderdagverblijf als Halloween-activiteit.
Een aanrader voor kleine griezelfans en grote voorleesliefhebbers!
En de mysterieuze twist aan het einde...? Die verklappen we natuurlijk niet. ;)
Een aanrader voor kleine griezelfans en grote voorleesliefhebbers!