Een speelse en grappige monsterjacht
Grappig griezelen in het Monsterbos
Wij gaan op monsterjacht!
Voor veel ouders is Wij gaan op berenjacht een herkenbare klassieker: een avontuurlijke tocht vol hindernissen die dapper wordt doorstaan… totdat er ineens een echte beer opduikt.
Met Wij gaan op monsterjacht krijgen we een eigentijdse, licht ondeugende variant: het is een prentenboek van Paul van Loon, met illustraties van Danse Macabre dus dat belooft spanning en humor!
Op een mistige avond loopt het jongetje Tom door het MONSTERBOS. Die hoofdletters zijn niet voor niets, want al snel wordt duidelijk dat dit geen gewoon bos is. Vanuit de mist verschijnen maar liefst zes monsters, die grommen, brommen en brullen. Vogels en vleermuizen slaan op de vlucht… maar Tom? Die loopt rustig verder.
Hij is niet bang en vraagt de monsters simpelweg naar zijn mama.
“HET IS HIER VERBODEN VOOR MAMA’S,” grommen ze terug.
Wat volgt is een hilarisch en verrassend tafereel dat ik niet volledig wil verklappen, maar dat gegarandeerd voor lachende gezichten zorgt.
De illustraties verdienen een speciale vermelding: het donkere bos zit vol details en de maan zorgt voor precies genoeg licht om het spannend, maar nooit té eng te maken. De humor in het verhaal haalt de scherpe randjes eraf, waardoor dit boek perfect is als (licht spannend) bedtijdverhaal.
Conclusie:
Een speelse en grappige monsterjacht die spanning en humor mooi in balans houdt. Ideaal voor jonge kinderen die een klein beetje durven… maar vooral graag lachen voor het slapengaan.