Modern sprookje vol geheimen en schandalen

Linda de Jong Linda de Jong
14 mrt 2026

Wat als je het koninklijke leven achter je laat, maar het lot andere plannen met je heeft?

De troonopvolger van Rebecca Armitage trok al vóór het uitkomen mijn aandacht. Het is een onweerstaanbaar modern sprookje over een Britse prinses die moet kiezen tussen haar plicht jegens haar familie en haar eigen hart. Denk aan een kruising tussen The Crown en de serie The Royals (maar dan met meer diepgang). Ik vond het geweldig. Het biedt een inkijkje achter de paleismuren om te zien hoe het echt is om een hedendaags lid van de koninklijke familie te zijn.

Lexi heeft in haar jeugd het Britse koningshuis achter zich gelaten en werkt nu aan haar medische specialisatie in Australië. Hoewel de werkuren slopend zijn en het salaris niet veel voorstelt, geniet ze volop van haar leven en werk. Haar gevoelens voor Jack krijgen eindelijk vorm, maar wanneer er op nieuwjaarsdag plots een helikopter landt met nieuws over haar familie, spat dat sprookje ruw uiteen.

Rebecca Armitage pakt het slim aan. Ze heeft elementen van een bestaande koninklijke familie gebruikt, waardoor de personages meteen vertrouwd aanvoelen. Een mooie en geliefde moeder die veel te jong sterft, een emotioneel afwezige vader en twee kinderen waarvan de één blijft en de ander wegvlucht. Dat klinkt opvallend herkenbaar, toch? Rebecca heeft zelfs haar eigen hond Chino, een Duitse kortharige pointer, tot personage gemaakt.
En dan hebben we nog de flamboyante prins Richard: de sluwe, arrogante, slijmerige en ambitieuze oom van Lexi. Hij is jaloers op iedereen die hoger in rang staat dan hij en is wanhopig op zoek macht en de troon.

Te midden van deze nieuwe werkelijkheid moet Lexi keuzes maken. Tiara’s, kleding, titels en prikkelende koninklijke figuren zijn in overvloed aanwezig in dit meeslepende debuut vol geheimen, schandalen en een paar onverwachte wendingen. Voor de rest ga ik niets verklappen, dus dat zul je zelf moeten lezen.

Ik heb enorm genoten van dit boek. Je kunt je amper voorstellen dat dit een debuut is. Lexi is een sympathiek en herkenbaar hoofdpersonage en vormt de spil van het verhaal. De schrijfstijl leest prettig en naast de intrige zit er meer dan genoeg spanning en humor in het verhaal.

Ik ben verslaafd en heel nieuwsgierig naar wat Rebecca Armitage hierna nog meer gaat schrijven.

Meer recensies van Linda de Jong