Advertentie

Flo Berge werkt bij de Amsterdamse politie. Ze is een kleine maar pittige tante en een opvallende verschijning met haar Stetson cowboy hoed, puntige cowboylaarzen en haar Mechelse herder, Hunter.

Als er in een paar dagen meerdere mensen vermoord worden aangetroffen op de diverse stations van de gloednieuwe, nog niet geopende, Noord-Zuidlijn in Amsterdam, gaat ze met haar baas / hoofd-commissaris van district Amsterdam-Noord, Brian Daalmeijer, naar de PD’s. Ze is bijdehand en soms haar baas te snel af, die spanning en wisselwerking wordt leuk beschreven in het boek.
De slachtoffers blijken vooral voorstanders van de Noord-Zuid lijn, de tijd begint te dringen, hoe kunnen ze nog meer slachtoffers voorkomen en wat is het motief van de dader of daders?

Deze thriller gaat over een actueel onderwerp, om de omstreden Noord-Zuid lijn in Amsterdam is veel te doen geweest en mocht dit echt gebeurd zijn, zou de opening dan eventueel uitgesteld worden? Veel plekken in en rond Amsterdam zijn herkenbaar en het is leuk dat het verhaal afgewisseld met het bewogen prive-leven van Flo, alleenstaande moeder in Oostzaan en de belangrijke rol van haar hond Hunter.

De schrijfstijl is makkelijk en fijn en ieder hoofdstuk heeft de titel van het metrostation waar de moord is gepleegd. Het is ook makkelijk dat Flo op 80% van het boek zelf een lijst samenstelt, wie nu waar vermoord is en wat eventueel het motief zou zijn, hierdoor krijgt de lezer ook weer even overzicht in het dossier van de politie.

Een film of TV-serie van dit boek zou interessant zijn!

Reacties op: Het lijkt wel het script van Flikken Amsterdam!

28
Ondergronds - Lidewij Martens
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker