Advertentie

De laatste stem is een rechtbankthriller die je gelezen moet hebben. Ken je dat gevoel, wanneer je een nieuw boek open slaat, en je onmiddellijk weet dat het een goed boek zal worden? Wel zo'n boek is de laatste stem!

Bobby Nock wordt verdacht van moord na de verdwijning van zijn leerlinge Jessica Silver, dochter van een rijke vastgoedmakelaar. Tegen alle verwachtingen in wordt Bobby vrijgesproken door de jury. Maya Seale slaagt erin de jury te overtuigen van de onschuld van Bobby.

Tien jaar later, wanneer men op het punt staat overduidelijk bewijs tegen Bobby naar buiten te brengen via een documentaire wordt een jurylid vermoord. Alle schuld wijst in de richting van Maya. Maar zij schreeuwt haar onschuld uit.

Wie vertelt de waarheid? En wie liegt?
Het boek wordt verteld in twee tijdszones. Het heden, en 2009 ten tijde van de rechtszaak. Alle juryleden komen aan het woord en je leert hen beetje bij beetje kennen. Het heden wordt verteld vanuit het oogpunt van Maya.

Een interessant verleden ontrafelt zich. Wanneer tien juryleden kunnen worden omgepraat om iemand vrij te spreken, wanneer een jurylid wordt vermoord, wanneer iedereen geheimen lijkt te hebben. Wie kan je dan nog vertrouwen? En zal gerechtigheid geschieden?

Een pakkende thriller, een echte page turner. Een kijk in het Amerikaanse rechtsysteem. Een kijk in de werking van een jury bij een rechtstaak. Kortom een top boek!

Reacties op: Aanrader

50
De laatste stem - Graham Moore
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners