Verleden en heden komen samen

LisanneGorseling LisanneGorseling
3 apr 2026

Waarom blijft zon gerucht dat toch rondzingen? Omdat mensen dol zijn op verhalen, vooral als er schandalen en koningen in voorkomen"

Bobbi Meijer, rechercheur van de politie Delft, wordt op een dag opgeroepen omdat er midden op de Paardenmarkt een man zit met een bomkraag om zijn nek. De aanslag op deze man blijkt het begin te zijn van een serie explosieve gebeurtenissen die een schok veroorzaken in de normaal zo rustige stad. Het verleden heeft er mee te maken, maar wat? Welke waarheid is nou juist? Lukt het Bobbi de dader op te sporen zonder door haar eigen trauma's ten onder te gaan?

De cover van dit boek sprak me meteen aan. De kleurstelling en het kasteel op de voorkant maakte me nieuwsgierig. Ik had nog geen boek van Jeroen Windmeijer gelezen dus ging er blanco in. Dit boek is een deel van een serie maar zeker goed los te lezen. Wat gebruikt Jeroen een fijne vloeiende schrijfstijl met korte hoofdstukken zodat je door blijft lezen. Je volgt zowel Bobbi als haar vriend Victor, dit geeft je een kijk van beide kanten. Daarnaast worden er delen van het verleden en het heden gekruist waardoor je in het begin niet weet wat het met elkaar te maken heeft, maar al snel merk je dat verhaal samen komt en het verhaal van een koning een hoofdrol krijgt. Het einde is alles behalve voorspelbaar en het blijft tot de laatste bladzijde spannend. Ik ga zeker meer lezen van deze serie en Jeroen Windmeijer.

Meer recensies van LisanneGorseling