Prachtig!

lizegerrits 13 juni 2025
Ik had erg veel zin om dit boek te gaan lezen en dat komt vooral door die prachtige cover en schutbladen. Het is veelbelovend. En terecht, want wat een prachtig verhaal!

Alleenstaande moeder Anna heeft hoge schulden. Ze is veel aan het werk en heeft weinig tijd voor haar puberdochter Chloé en tiener Lily. Als Anna ontslagen wordt, en blijkt dat ook haar dochters problemen hebben, neemt Anna een besluit: Ze maken een roadtrip naar het noorden.

Je leest dit verhaal vanuit verschillende perspectieven: vanuit moeder Anna, het dagboek van eigenwijze tienerdochter Lily en blogs van puber Chloé. De afwisseling is erg leuk, en maakt dat je door het boek heen vliegt. Alle drie de personages maken mooie ontwikkelingen door.

Ondanks dat het verhaal op een luchtige manier geschreven is, staat het vol met wijsheden en mooie levenslessen. Het heeft me aan het denken gezet en geïnspireerd. Bovendien wil ik nu héél graag een reis naar het Noorden maken. Het is een verhaal waar je gewoon erg blij van wordt.

'Ik heb het idee dat we allemaal aan boord zitten van een bus die onverbiddelijk doorrijdt. We komen elkaar tegen, we raken elkaar kwijt, en soms reizen we samen. Sommigen stappen uit voor het eindstation. We kunnen niet remmen, we kunnen de bus niet even stoppen, we kunnen er alleen voor zorgen dat we ons er zo goed mogelijk in voelen.'

Meer recensies van lizegerrits