Prachtig boek

lizegerrits 02 juli 2025
Berlijn, 1926. Als scheikundestudente Sophia er na een schandaal alleen voor komt te staan en haar studie niet af kan ronden, besluit ze te vluchten naar Parijs. Daar krijgt ze een baan aangeboden bij een groot cosmetica-imperium. Er is alleen één voorwaarde... ze mag de komende tien jaar niet trouwen.

Hoofdpersonage Sophia is een ambitieuze vrouw met plannen, die leeft in een tijd waarin dat niet gebruikelijk is. Ze maakt veel narigheid mee, maar houdt zich sterk. Ik had al meteen veel bewondering voor dit personage. Ook de andere personages vind ik goed uitgewerkt. Ik vond het leuk om personages tegen te komen die daadwerkelijk hebben bestaan. Je krijgt een goede indruk van hoe men toendertijd in het leven stond, met daarin een duidelijk onderscheid tussen de verschillen in kansen en mogelijkheden tussen mannen en vrouwen.

Vanaf de eerste bladzijde zat ik meteen in het verhaal. Corina heeft een fijne schrijfstijl. De omgevingen beschrijft ze heel goed. Als lezer heb je het gevoel dat je zelf door Parijs/Berlijn/New York in rondloopt. Daarnaast leest het verhaal heel snel. Vooral aan het eind werd ik nog verrast met wat plottwists. Het boek is een dikke pil, maar ik had het relatief snel uit.

Toen ik het boek dichtsloeg, had ik nog veel vragen. Door de losse eindjes was ik meteen heel benieuwd naar het vervolg. Het zal dan waarschijnlijk ook niet lang duren voordat we die gaan lezen.

Meer recensies van lizegerrits