Advertentie
    Lizzie Hebban Team

In het Reine, een roman van Française Agnès-Lugand.


De cover spreekt meteen aan van het boek, het boek brengt je meteen naar een frans dorpje aan de zee.


Reine is een alleenstaande moeder van een zoon van 17. Ze hebben samen een goed leven in Rouen. De vader van Noé is niet in beeld. Reine werkt als interieurontwerper, ze leidt de zaak samen met haar partner in crime en beste vriend Paul.

Reine draagt al 17 jaar een geheim met zich mee. Wanneer ze in Saint-Malo de charmante Pacôme ontmoet valt ze als een blok voor hem, maar verandert ook alles voor Reine, haar geheim die ze al zolang met zich meedraagt, lijkt nu uit te komen.

Ze is ten einde raad en komt in een kleine crisis terecht, want wanneer het geheim uitkomt, zal het haar leven voorgoed veranderen.

In het Reine is een vlot geschreven Roman, waar je je als lezer goed in kan leven.

Het vertelt het verhaal van hoe liefde een passie in een persoon kan doen oplaaien, dat heel haar leven op zijn kop gezet wordt.

Het heeft ook weer dat liefde niet altijd vanzelfsprekend loopt en dat het dikwijls een verhaal is van aantrekken en afstoten, of afstand nemen van elkaar om de juiste redenen.


Reine wordt neergezet als een persoon met een eigen willetje die goede raad vaak in de wind slaat, maar dat wanneer ze voor een voldommen feit gesteld wordt, wel de juiste keuzes maakt. Ze is een bezorgde moeder die alles overheeft voor haar zoon een gelukkig leven te geven. Als moeder herken je, jezelf in Reine, besef je hoe moeilijk het is om je kind af te geven, los te laten, de schrijfster weet dit mooi weer te geven.

Reine is in dit boek het hoofdpersonage, maar andere personages, zeker de mannelijke Paul, Pacôme, Nicolas en Noé worden goed weergegeven dankzij dialogen.

We krijgen van ieder van hen een goed beeld, iedere lezer zal een favoriete man hebben in het verhaal want de drie hoofdmannen kunnen niet meer van elkaar verschillen. Zo heb je Paul, de beste vriend, de steunpilaar, de raadgever, Nicolas de brave huisvader die leeft voor zijn gezin en dan Pacôme de gepassioneerde die zich vrij wil voelen, maar ook avontuur met zich meebrengt en passie weergeeft. Voor elk wat wils dus.

In het Reine is een aanrader voor wie van Romans houdt met een ingewikkeld liefdesverhaal, geheimen en de nodige emoties, dit boek bevat het allemaal. Reine heeft je leuke lees uurtjes waarbij je kunt wegdromen en reizen naar Frankrijk.

 


Reacties op: De waarheid komt altijd aan het licht

56
In het reine - Agnès Martin-Lugand
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken