Old habits die hard

Looneybooks79 18 juni 2025
Outsourcing job
‘Outsourcing job’ van deze review verwijst niet naar de inhoud van het boek, voor alle duidelijkheid maar naar het feit dat ik dit boek niet zelf las. Ik gaf mijn partner de opdracht om het boek te lezen (dit is iets waar hij meer interesse in heeft en ik heb al een gigantische stapel boeken liggen) en een korte review te schrijven. Het onderstaande is dan ook van zijn hand. Ik kan hem daar niet genoeg voor bedanken!

Old habits die hard
Het boek ‘Hoe het lichaam onthoudt wat je zelf vergeten bent’ van Tom De Prest vertrekt van Old habits die hard stuk theorie in het begin om door te evolueren naar feiten die we allemaal in meer of min ervaren (stress, tijdsdruk, emoties, gewoonten, dopamine rush seekers etc…) om af te sluiten met een reeks tips/reflecties.
Wellicht door de meest tastbare elementen van het tweede deel van het boek heb in dat deel ook het beste gevonden. Het meest interessant vond ik de sectie over de kracht van placebo medicatie. Wat de hersenen toch kunnen…
Persoonlijk heb ik ondermeer onthouden dat het helpt jouw partner dagelijks te knuffelen (wie kan dat nu niet goed vinden?), dat je dankbaarheid meer moet uitspreken/opschrijven, dat nieuwe gewoonten starten snel en eenvoudig moeten zijn, om meer in het ‘nu te leven’ ondermeer door meditatie.
Benieuwd wat er voor jou mogelijks in zit?
Enjoy the read and enjoy a mindful happy life!

Van Tom De Prest verscheen intussen ook het boek ‘De Comfort Crisis’ dat ik mogelijks ook uitbesteed aan mijn vriend, die wel graag dit soort boeken leest. Dank aan de uitgeverij voor beide recensie-exemplaar!

Meer recensies van Looneybooks79