Herkenbaar voor kleuters en grote mensen

loveboeken loveboeken
6 apr 2024

Bor moet door

“Het kriebelt in Bors buik. En in zijn tenen, benen, oren ook. Het kriebelt overal!”

Synopsis:
Bor spiekt door de spleetjes van zijn ogen. Daar staat papa de wakkere wekker. ‘Opstaan nu,’ toetert de vrolijke trompet. ‘Het circus van de dag begint!’ Maar Bor blijft liggen. Hij wil zich niet haasten. Dat maakt dat er in zijn buik een dwarsliggertje groeit, met twee handjes en vier tandjes en een mond van oor tot oor. Dat is het mannetje van Moet en Door.
Een boek over de drukte van alledag. Voor kinderen zonder haast en voor ouders met, vanaf 5 jaar.

De laatste zin van de synopsis: voor kinderen zonder haast en voor ouders met, omschrijft heel goed hoe het in veel huishoudens vooral in de ochtend eraan toe gaat. Ook bij ons is dat zo. Oh en leest nu toevallig iemand waar dit niet zo is dan hoor ik graag de gouden tip!
Yvonne de Vries heeft dit onderwerp prachtig verpakt in dit prentenboek. Dit boek geeft mooie ingangen om hier met je kind over te praten. Het mannetje van Moet en Door omschrijft goed de verschillende emoties die hier voor kinderen mee gepaard gaan.
Ook voor leerkrachten en andere hulpverleners kan dit boek een prachtig middel zijn om met kinderen te praten over het gehaast van alledag.

Oh en dan de illustraties, die zijn het bekijken meer dan waard. Ze ondersteunen het verhaal op een duidelijke wijze. Mijn zoontje en ik hebben al meermaals door het boek gebladerd en over de illustraties gesproken.

Geen boek voor snel, snel oftewel Moet en Door. Maar een boek voor een rustmoment en samen van te genieten.

De mening van Lenn mijn zoontje:
De tekeningen zijn wel echt grappig mama. En wat leuk dat hij een slak als huisdier heeft. Dat monstertje van Moet en Door zit soms ook wel eens in mijn buik als we alles snel snel moeten. Kunnen we dit boek zo nog eens lezen alsjeblieft?

Meer recensies van loveboeken