Aanrader
De vijf onmogelijke taken van Eden Smid
“Ze hadden gevochten om hun naasten te beschermen, net zoals zij vocht om haar grootvader te helpen.”
Synopsis:
Nadat haar ouders zijn overleden, verandert het leven van Eden Smid totaal. Ze wordt van weeshuis naar pleeggezin verplaatst, totdat ze naar een oud landhuis wordt gestuurd waar haar opa woont. Eden wist alleen helemaal niet dat ze een opa heeft. In het landhuis ontmoet ze een wonderbaarlijk genootschap van bejaarde ijzersmeden, die stuk voor stuk bijna magische meesterwerken creëren.
Vulcan Smid, Edens opa en de meest getalenteerde ijzersmid van het gilde, zit sinds hij tegen het gilde in opstand kwam in een kleine kelderruimte opgesloten. Om hem te redden zal Eden de vijf onmogelijke taken moeten vervullen. Met de hulp van haar vriend Nathaniel en een bont gezelschap van oude zilversmeden, ijzersmeden en vindingrijke monteurs probeert Eden met gevaar voor eigen leven het onmogelijke te presteren...
Eerlijk is eerlijk ik heb me voor mijn gevoel echt door de eerste hoofdstukken moeten worstelen. Zoveel informatie in deze hoofdstukken dat ik het niet verwerkt kreeg.
Toen ik echter zag dat het boek ook als luisterboek beschikbaar was op Kobo Plus ben ik hem daar gaan luisteren.
En wat ben ik blij dat ik niet ben gestopt maar door heb geluisterd. Want na die eerste hoofdstukken kwam het verhaal in een stroomversnelling. Wat heb ik genoten!
Eden en Nathaniel zijn twee dappere hoofdpersonen waar je als lezer van gaat genieten. Het verhaal gaf me een beetje het Harry Potter gevoel. En ik weet zeker dat als je dit boek oppakt je geen spijt gaat krijgen.
Het einde voelde voor mij wel niet als een definitief einde. En ook hier moet ik weer eerlijk zijn toen ik de woorden hoorde ‘u heeft geluisterd naar’ vond ik het erg jammer dat het verhaal voorbij was.