Waarschuwing erg schattig

loveboeken 17 juni 2025
Kontvis

“Steven kan van alles, en Kontvis heeft veel lol met hem. Hij kijkt naar Steven en denkt bij zichzelf: hij is echt bijzonder. Misschien zelfs wel een beetje mooi?”

Synopsis:
Kontvis heeft een gezicht dat op twee billen lijkt. Dat is grappig, maar niet altijd gemakkelijk. Maar jij zult dol op hem worden. Zo dol als je nog nooit op een vis bent geweest.

Het staat al in de synopsis geschreven je zult dol op Kontvis worden en dat is echt zo.
Dit is een hartverwarmend prentenboek waarbij dieper kijken dan alleen naar hoe iemand eruitziet centraal staat. En ook de illustraties zijn het bekijken meer dan waard.

Kontvis vindt het eigenlijk niet zo leuk dat andere vissen steeds zeggen dat hij op billen lijkt. Hij probeert dit te maskeren door maar scheetgeluiden te gaan maken waar de andere vissen van moeten lachen. Want tja denkt hij ze kunnen beter om mij lachen dan me pesten.
Maar ook dit blijft hem verdrietig maken en hij gaat op zoek naar andere vissen. Hij ontdekt dat iedere vis weer anders uitziet.
En hij komt Kaasvis tegen die hij maar raar vindt uitzien. Maar kaasvis Steven wordt wel zijn vriend doordat ze samen allerlei activiteiten ondernemen. En dan ziet hij dat Steven echt wel bijzonder is.
Ze worden de beste vrienden.

Kortom een heerlijk hartverwarmend verhaal waar je mooie gesprekken met kinderen over kunt houden. En vooral het einde gaf mij een geweldig mooi gevoel met ook wel een brok in de keel.

Meer recensies van loveboeken