Niet meer bang voor kriebelbeesten
Respect voor het insect!
Ontdek de beestjes die de wereld doen draaien, haar schoonhouden en van eten voorzien.
“Mensen zijn al honderden jaren verzot op chocolade. Een antieke kop die werd gevonden was meer dan 5000 jaar oud, en er zaten resten van een lekker chocoladeachtig drankje in. Vandaag is de wereldwijde verkoop van chocolade goed voor maar liefst 50 miljard dollar. Het zorgt voor jobs voor 50 miljoen mensen. En dat allemaal door ons muggen.”
Synopsis:
Wie heerst er over de wereld? BEESTJES!
Wij insecten leven al op de planeet aarde van voor de tijd van de dinosauriërs. Zonder ons zou de wereld er maar triest uitzien. We helpen de rivieren en de grond schoon en gezond te houden. We bestuiven planten, we helpen wetenschappers en we ruimen ZO VEEL drollen op! Dat is een stinkend werkje, maar iemand moet het doen.
Maak in dit boek kennis met een groepje geweldige insecten die voor onze planeet zorgen. Van de rups van de grote wasmot die plastic kan eten, tot een kleine mug zonder wie er zelfs geen chocolade zou zijn...
Hopelijk eet je na het lezen van bovenstaande quote nog steeds met een liefde een stuk chocolade. Ik heb de quote gekozen omdat ik mezelf vaak dood erger aan muggen, vooral als ik de zoveelste muggenbult heb. Maar eigenlijk hebben ze gewoonweg een goede, duidelijke functie in onze samenleving hoe klein ze ook zijn.
En in dit boek wordt van veel kriebelbeestjes uitgelegd wat hun taak is. Een zeer informatief boek wat op een leuke duidelijke manier geschreven is.
Ik heb er zelf ook nog veel van opgestoken, en geleerd over insecten waarvan ik het bestaan niet eens wist.
De illustraties die zijn gebruikt zijn een mooie aanvulling op dit toch al zeer complete boek.
Dit is echt een boek wat de moeite waard is om in je boekenkast te zetten als je nieuwsgierige biologen in de dop thuis hebt wonen.
En ook in de schoolbibliotheek zou deze echt niet misstaan.
Welk insect is jouw favoriet?