Een nobel streven
Dit boek vertelt het verhaal van Penelope Featherington. Dit keer geen Bridgerton in de hoofdrol, hoewel.
Penelope is al sinds haar ontmoeting met Colin verliefd op hem. Ze heeft hem in het geheim aanbeden en is dankzij haar vriendschap met Eloise altijd op de hoogte van zijn nieuwste avonturen. Colin ziet haar echter als de beste vriendin van zijn kleine zusje, zelfs een beetje als zijn kleine zusje. Als hij voor het seizoen besluit om in Londen te blijven, weet Penelope dat ze geen kans maakt bij hem.
Ze hebben wel enkele fijne gesprekken, Colin beseft steeds meer dat Penelope één van de weinige mensen is waarbij hij zijn hart kan uitstorten. Een behoeft die hij vaker nodig heeft, aangezien hij zich waardeloos voelt. Zijn broers en zus hebben een eigen inkomen verworven of een eigen talent ontdekt en het enige waar hij zich mee bezig houdt is wegvluchten van de ton. Penelope komt echter tot de ontdekking dat Colin een begaafd schrijver is en probeert hem ervan te overtuigen zijn dagboeken en memoires uit te geven.
Colin komt er op zijn beurt achter dat de befaamde lady Whistledown, zijn beste vriendin Penelope is. En hoewel hem dit razend maakt, gaat hij haar hierdoor waarderen en ziet hij een nieuwe Penelope. Een vrouw, die hem begrijpt en die altijd voor hem klaar staat (en hem af en toe duidelijk op zijn plaats kan zetten).
Al snel besluiten ze om te trouwen en samen een leven op te starten, maar zonder Lady Whistledown.
Penelope is het ideale voorbeeld van friendzoned. Als beste vriendin van Eloise en met haar schattige uiterlijk, is ze op haar achtentwintigste een oude vrijster geworden. Ze is hopeloos verliefd op een jongen/man die buiten haar bereik ligt en wie van ons heeft dat nu nog niet gehad?
Ik ben ook hopeloos verliefd op Colin, maar weet ook dat die liefde maar van één kant kan komen ;-)
Toch brengt Julia Quinn ons hier de nodige romantiek en laat ze ons dromen dat er een mogelijkheid is om uit die friendzone te ontsnappen, als je maar lang genoeg durft te wachten.
Het boek leest ontzettend vlot. Je hebt het liefdesverhaal van Colin en Penelope, dat buitengewoon romantisch is. Maar je hebt ook de zoektocht naar lady Whistledown, die zorgt voor de nodige spanning in het verhaal. Hoewel iedereen die de Netflix-serie al heeft gezien (en als superfan van de familie bridgerton heb ik dat natuurlijk ook), weet dat Penelope lady Whistledown is. Toch blijft de spanning in het boek en kan je niet wachten om het volgende hoofdstuk te lezen. Ik kan je verzekeren, het boek zorgt voor een lange slapeloze nacht.
De serie is echt een aanrader!