Vind je droom - Nora Roberts

IlkaBorrie IlkaBorrie
10 mrt 2021

De templeton-zussen staan allemaal op een keerpunt in hun leven. Ze beginnen aan een nieuw avontuur, als is het soms licht gedwongen. Deze serie neemt je mee in het verhaal van Margo, Laura en Kate, opgegroeid op het Templeton-landgoed zoekend naar de schat van Seraphina.

Dit boek vertelt het verhaal van Margo. Margo is op haar achttiende uit Templeton huis getrokken om het te maken als model. En dat had ze ook gedaan, als ze niet in een drugszaak terecht was gekomen vanwege een verliefdheid op haar manager. Margo haar wereld stort in elkaar en ze keert terug naar de enige plaats die voor haar ooit een thuis is geweest, Templeton.

Daar staan ze klaar om haar met open armen te ontvangen. Laura in ieder geval. Ze is ontzettend blij dat haar beste vriendin is teruggekeerd en besluit om haar met alles te helpen om haar er terug bovenop te krijgen. Ook Kate, het geadopteerde zusje van Laura springt voor Margo in de bres. Om Margo uit haar beroerde financiële situatie te helpen, openen ze een winkel waar ze Margo haar spullen tweedehands gaan verkopen, een idee van Josh Templeton. Laura haar broer en Margo haar eeuwige rivale.

Het wordt al snel duidelijk dat Josh niet alleen wil helpen om Laura een plezier te doen, maar ook omdat hij al jaren rondloopt met gevoelens voor Margo. Margo die in eerste instantie haar vriendschap niet op het spel wil zetten, zwicht voor zijn charmes en uiteindelijk besluiten ze om samen hun leven voort te zetten.

Nora Roberts laat je meteen wegdromen. Hoewel het voor mij moeilijk is om me in het verhaal van Margo in te beelden (ik ben geen model en al helemaal niet bevriend met de erfgename van een rijke hotelketen), voel ik toch een verwantschap met haar.
Margo is een sterke vrouw die niet terugdeinst van een verschrikkelijk slechte situatie. Ze besluit te vechten voor wat ze heeft en haar vriendschap te koesteren. Ze is ongelooflijk loyaal aan de mensen die trouw zijn aan haar en zeg nu eerlijk, is dat niet de eigenschap die je wenst in een vriendin.

Haar romance met Josh begint onschuldig, hoewel het vanaf de eerste pagina duidelijk was dat voor elkaar zijn voorbestemd. Veel mensen vinden het vervelend dat een boek altijd moet eindigen met een happy ending, maar ik begin door deze romance zelf weer te geloven in onvoorwaardelijke liefde.
En op deze verschrikkelijke winterdagen (veel regen, mist, grijze lucht,... ik moet je het weer in België natuurlijk niet beschrijven) is het toch heerlijk om al is het maar voor even helemaal weg te dromen bij het verhaal van Margo.

Meer recensies van IlkaBorrie