Must read voor alle potentiële Vlaams Belang stemmers
Het overkomt me steeds : als ik een boek lees dat me bijzonder bevallen is, zoals 'Gesloten wegens omstandigheden' van de jonge Vlaamse schrijver Mohamed Ouaamari (*****) dan ga ik op zoek naar eerder werk. Zo kwam ik bij zijn eerste boek 'Groetjes uit Vlaanderen'. Hierin beschrijft hij de leefwereld van een jonge allochtone Vlaming en de recente ontwikkelingen in de Vlaamse politiek (in een bredere mondiale context). Het is m.i. een essentieel boek voor iedere Vlaming die twijfelt over zijn stemgedrag later dit jaar. Want we stevenen af op een grote overwinning van het Vlaams Belang, vergelijkbaar met het ongekende succes van de populistische Geert Wilders in Nederland. Wilders gebruikt immers hetzelfde discours : angst voor het onbekende en eigen volk eerst. Helaas zie je deze ontwikkelingen ook in andere geciviliseerde landen in West-Europa en de Verenigde Staten. Hoe roep je deze een halt toe? Wel, je zou al eens kunnen beginnen met het lezen van dit boek van Ouaamari.Een heel persoonlijk boek met veel nuance geschreven, maar wel een van verdraagzaamheid en wederzijdse appreciatie. Châpeau!