In “Tussen de regels” gaat het over de haat-liefde verhouding tussen Rosie en Aiden. Het is een verhaal van afstoten en aantrekken, tegenpolen en schrijversdilemma’s. Zou dit een feelgood roman zijn met een HEA?
De hoofdpersonage is Rosie Maxwell, ze vanuit Tennessee naar New York gekomen om te studeren op de NYU en studeert parttime voor een diploma in de MFA ( Master of Fine Arts). Ze deelt een appartement met Alexa, die net als zij, Peruaanse roots heeft. Om dit alles te bekostigen werkt Rosie in een restaurant, de Hideout, en in haar vrije tijd schrijft ze aan haar roman. Rosie ziet het leven en het vinden van een partner ook als een roman en verdwaalt soms haar ideale romantische toekomstbeeld. Als ze in haar klas de literaire fictie schrijver Aiden tegenkomt, die totaal het tegenovergestelde is van romantisch en dit ook kenbaar maakt in zijn feedback op haar werk, wordt dit een ware strijd tussen deze twee tegenpolen. Aiden is op het eerste oog een zelfverzekerde, hooghartige, norse man. Hierdoor kijken de andere leerlingen tegen hem op of ze zijn zelfs een beetje bang voor hem. Rosie en Aiden maken er een sport van om elkaar af te zeiken, tot de leerkracht het zat is en ze opdracht geeft om samen te gaan werken. Dit zorgt voor verrassende wendingen in het verhaal.
Katie Holt schrijft met “ Tussen de regels” haar eerste roman. De details in het boek zijn gebaseerd op haar eigen leven. Zoals de liefde voor Taylor Swift, zelf komt ze ook uit Tennessee en ze heeft ook gestudeerd aan de NYU. Leuk om te weten is dat Holt ook een bookstagrammer is, dus leuk om haar te volgen.
Dit boek is in Nederland uitgegeven op 13 Augustus 2025 door uitgeverij Zomer & Keuning. O.a. bekend van Colleen Hoover, Heather Fawcett en Rebecca Yarros.
De vertaling werd gedaan door Jacodine van de Velde, vertaalster maar zelf ook schrijfsters van meerdere boeken.
Het boek is opgedeeld in seizoenen, we staren in de Herfst. Dan is elk hoofdstuk aangeduid met een getal, het loopt tot hoofdstuk 32. Aan het einde van ieder hoofdstuk lees je een stukje uit het boek wat Rosie en Aiden samen moeten schrijven. Dit is verwoven met het hoofdstuk wat je hebt gelezen.
Het leest makkelijk, geen moeilijke woorden en de hoofdstukken zijn niet te langdradig, waardoor je snelheid in het verhaal behoud. Alles is vanuit één persoon, dat maakt dat het rustig leeft en je niet veel hoeft na te denken tijdens het lezen.
Ik was erg nieuwsgierig naar dit boek, omdat de wereld van boeken en schrijven hierin centraal staat. Dat in combinatie met een slowburn romance, enemies to lovers is het perfecte recept voor een cosy boek waar je even in kan wegzwijmelen. Deze verwachting is waargemaakt en Holt mag meer van dit soort boeken gaan schrijven. Het boek zelf ziet er ook uitnodigend uit, met aan de binnenkant van de kaft mooie art van de twee hoofdrolspelers, dit geef het boek de goede vibes en uitstraling. Voor mij was het een fijn welkom in dit genre, aangezien ik dit nog niet eerder had gelezen. Dus er is weer een feelgood-lezer bij.
Bedankt Hebban en Zomer & Keuning dat ik dit boek mocht lezen, ik heb er echt van genoten!