ReadRepeat 05 oktober 2025
Je waant je in het feeënrijk, met allerlei verschillende wezens en magie. We maken kennis met de folklore van de Oostenrijkse Alpen en welke magie het volk in zijn greep heeft. Ook leren we nieuwe personages kennen in dit boek die van invloed zijn op hun reis naar de deur. Gaat het Emily en Wendell lukken om de deur te vinden naar het rijk waar Wendell vandaan komt? En komt iedereen heelhuids uit deze zoektocht?

Atlas der Anderlanden is het tweede deel in de Emily Wildes serie, geschreven door Heather Fawcett. Het boek werd uitgebracht door Zomer&Keuning op 2 April 2025. Het boek valt in de categorie cozy fantasy en romantasy.

Het tweede deel gaat verder waar deel één is geëindigd, dus het is handig om het eerste deel te lezen, anders is het lastig te volgen. Emily en Wendell leven hun dagelijks leven op Cambridge, tot dit wordt verstoord door een aanval van grijze sheeries (rondtrekkende feeën uit Ierland). Deze aanval is uit opdracht van de stiefmoeder van Wendell, die bang is dat Wendell terug zal komen voor de troon. In hun onderzoek naar de deur die naar Wendells rijk leidt komen ze artikelen tegen van professor De Grey die op zoek ging naar deuren in de Oostenrijkse Alpen en plotseling verdween, ze denken dat dit hun aanknopingspunt is en vertrekken naar de Oostenrijkse Alpen op zoek naar de deur.

Fawcett brengt het verhaal zo dat je het idee hebt ook in de Oostenrijkse Alpen te zijn, de folklore en de mensen maken dit helemaal compleet. Het verhaal verloopt vlot, door een duidelijke chronologische opbouw verdeeld in hoofdstukken getiteld met de datum van die dag. We lezen mee in het dagboek van Emily en het wordt dan ook vanuit haar perspectief verteld. In het boek zijn soms verwijzingen naar personen of boeken, dit wordt dan onder aan de pagina verduidelijkt met uitleg.

Er gebeurt veel in het tweede deel, waar de spanning opbouwt naar het hoogtepunt in het boek. Het boek gaat qua spanning op en neer, wat ervoor zorgt dat het verhaal een natuurlijk verloop heeft. Er zitten momenten in van humor, liefde, spanning en wat meer gruwelijke scènes. Wat mij betreft een fijn recept voor een cozy romantasy en echt een kenmerk voor het avontuur van Emily en Wendell.

Ga zeker het tweede deel lezen, het is weer helemaal anders dan deel 1 doordat ze andere mensen om zich heen hebben die we nog niet kennen en in een andere omgeving zijn. Dit werkt verfrissend en zorgt ervoor dat het interessant blijft. Deze serie is uitermate geschikt voor diegene die net kennis maken met romantasy of fantasy, omdat het geen heftige triggers heeft en echt een fijne vibe brengt. Geen mega ingewikkelde verhaallijn, een combinatie van de menselijke wereld en de fantasywereld. Dus een laagdrempelige serie voor diegene die kennis willen maken. Ik ga snel naar deel drie, omdat ik erg nieuwsgierig ben hoe het verder gaat met Emily.

Meer recensies van ReadRepeat