Het trekt de aandacht, maar eindigt te snel!

Maantje13 20 augustus 2025
Het dunne boekje werd gegeven als boekengeschenk tijdens de zomerlezen weken.

Het is geschreven door Anya Niewierra, die we kennen van o.a. De Camino en De Nomade.

Het verhaal speelt zich af in Zuid-Limburg en neemt ons een klein stukje mee in de geschiedenis over de Mergelgrotten en Kunst.

Het verhaal pakt en je wil graag verder lezen, ondanks het kleine formaat. Niewierra gebruikt in dit boek ook de gedachtes van het hoofdpersonage, deze gedachtes worden geschreven in het Vlaams, de oorsprong van het hoofdpersonage. Dit maakt het soms lastig met lezen, ik had hierbij het idee dat er twee verschillende personen in een conversatie zaten. Verder is het boek makkelijk te lezen en worden er geen ingewikkelde woorden gebruikt.
De hoofdstukken zijn onderverdeeld in dagen en worden aangeduid met de datum, tijd en locatie.

Het boek bouwt op naar een spannende ontknoping, maar ik was wel teleurgesteld dat deze ontknoping vrij geforceerd en snel verliep. Ik kan me voorstellen dat Niewierra dit anders had gedaan als het boek dikker mocht zijn.

Al met al een fijn boekje om er even bij te pakken en die je in een middagje uit kan lezen. Dus ook deze kan prima bij de collectie literair thrillers.

Meer recensies van Maantje13