Geknipt voor elkaar

manouhelder 23 februari 2026
Let op. Deze review kan spoilers bevatten.

Wat een heerlijke feelgood. Heel veel meer zou je niet hoeven toevoegen, maar dat gaan we wel doen natuurlijk.

In dit boek volg je Lara, die samen met haar bestie haar droom voor een eigen kapsalon wilt verwezenlijken. Ook volg je in dual pov (dan heb je mij al) Thijs met een fietsenwinkel (Spaak) in Maastricht. Beiden met een pittig verleden waar ze het liefst niet over willen praten, maar toch vinden ze de veiligheid in elkaar die nodig is om deze verhalen te vertellen.
Wat ik misschien nog wel het mooiste in het verhaal vond is de bijrol van Mick, die laat zien dat je ook na een foute keuze je leven nog kan verbeteren. Dat deze rol ook nog zorgt voor een flinke plottwist zit heeft me oprecht geschokt en zorgde zelfs voor een traan.

Daarnaast vind ik het thema NAH vol begrip en respectvol beschreven.

Ik heb heerlijk weggezwijmeld bij dit boek en waande mij in de straten van Maastricht. En zeg nou eerlijk, het is toch ook een prachtige stad met een heerlijke sfeer voor een boek! Én een prachtige boekenwinkel @dominicanen is ook te vinden in Maastricht. Mocht je hier nog niet geweest zijn is dat echt de moeite waard.
Ohja mag ik jullie ook nog even vervelen met hoe mooi deze cover is! Het past PERFECT bij het boek.

Meer recensies van manouhelder