Wauw!

manouhelder 23 januari 2026
Deel 2 in de Gozert serie. We volgen Luna. Luna heeft Ties en Gozert leren kennen in huize hoopvol en mag bij Ties logeren. Wanneer haar moeder haar komt opzoeken en vertelt dat ze haar komt halen vertrekt Luna met haar moeder naar een vakantiepark.

Op het vakantiepark ontmoet ze een gezin waar ze de Mexicaanse tradities leert. Zo leert ze over de dag van de doden en de rituelen en gebruiken die hierbij horen.

Luna hoort stemmen in haar hoofd en de enige manier om dit te stoppen is door te neuriën. Haar ouders vinden haar raar.

In dit boek lees je hoe kinderen anders kunnen zijn, maar vooral ook mogen zijn. Je leest hoe kinderen hier mee om gaan, of juist niet om kunnen gaan.
Dit boek heeft humor maar roept ook emotie op.
Een zeer geliefde serie in de klas én bij de juf.
Een boek waarin je de boodschap als volwassene misschien beter begrijpt, maar ook kinderen herkenning kunnen geven omdat er over hen ook geschreven wordt.
De illustraties van Linde Faas maken het verhaal levendig en zijn werkelijk prachtig waardoor het verhaal steeds meer gaat leven.

Meer recensies van manouhelder