Sleutel tot mijn hart
Kristie Raaijmakers - Sleutel tot mijn hart
Let op deze review bevat spoilers.
Dat Kristie een favo auteur geworden is is geen geheim, ik ben dan ook weer enthousiast over dit pareltje.
Dit boek is deel 2 in deze serie en hier volg je Mats, de tweelingbroer van Mike uit Muurtje om mijn hart. Muurtje om mijn hart heeft bij mij veel (emotionele) reactief gegeven. Dit boek greep mij minder aan op die manier. Des al niet te min was het een prachtig boek.
Wat ik het mooiste aan dit boek vind is hoe Kristie schrijft hoe Mats om gaat met zijn angsten rondom een gebeurtenis 10 jaar geleden.
Kristie schrijft over een onderwerp wat een enorm taboe is, zeker onder mannen. Ze weet op een respectvolle en meelevende manier te beschrijven wat Mats heeft meegemaakt en hoe hij hier tot op de dag van vandaag nog last van heeft.
Hij leert Rosanne, Roos, kennen en zij is misschien wel de liefde van zijn leven, maar door wat hij mee heeft gemaakt blijft hij haar wegduwen. Iets wat je wel begrijpt wanneer je zijn verhaal kent, maar de angst om dit verhaal te delen was te groot.
Ik heb tijdens het lezen van dit boek hardop mijn reacties gegeven. Misschien tot ongenoegen van de mensen bij mij in de ruimte maar ondanks dat dit een roman is, zitten er flinke plot twists in. Chapeau hoe Kristie iedere keer weer een wending aan het verhaal weet te geven waardoor je geboeid verder leest.
De playlist en de songteksten die ZO RAAK zijn, doen je tranen in je ogen opwellen.
Ook dit boek zal mij nog wel een tijd bij blijven, niet zo zeer als Muurtje. Maar deze serie heeft de Sleutel tot mijn (lees) hart gevonden!